Si el que vols, lector, és gaudir viatjant comòdament...has de continuar llegint.
Si el que vols és conéixer un poc més la gent d'este meravellós món que ens envolta...este és un bon moment.
Si el que t'agrada i desitges és sentir-te identificat amb experiències viscudes arreu del món...avant continua.


El somni de viatjar és fàcil d'aconseguir.

dissabte, 30 de juny del 2018

CROÀCIA: Varazdin i la Spancirfest II PART

Inesperadament estem inmersos en una festa tradicional, els carrers estan de bat a bat amb gent del poble i de la rodalia, és una festa molt esperada cada any. 


Tot a Varzdin està al voltant d’un Castell feudal que de tots els monuments és un dels que destaca.  Actualment és un  museu i seu d'exposicions, que recorda els temps que defenia el nord de Croàcia de les invasions otomanes. És una edificació que començà a ser construïda al segle XIV.

        El passeig, que haviem començat a la plaça principal, l'hem seguit entre el maremàgnum format per persones, i ens ha portat a este castell barroc que sembla de conte de fades.






Al voltant del castell, uns turons antigament feien de barrera protectora, com si foren muralles. Un passeig des de les altures per estos turons ens donen noves perspectives del castell, per davant i per darrere.



Passem pel pont llevadís i de nou estem en els carrers per on no es pot quasi ni caminar. Per tot arreu hi ha festa. Al fons veiem un edifici cridaner pels colors de la façana,  es el palau barroc Sermage que té una galeria d’artistes contemporanis.





No tenim prou ulls per veure-ho tot. Les paradetes de venedors ambulants amb productes típics i artesania són una temptació.







Entrem a un pati on hi ha cata de vins...per fer un descans del passeig.


I després ja retornem a la plaça principal. La festa està en tots els llocs.

A més a més del valor històric de la ciutat, a Varazdin se la coneix últimament com la ciutat on dormen els àngels. N’hi ha per tot arreu, i s’ha creat un marqueting al voltant dels sers alats. Nosaltres malgrat la gentada festiva n’hem vist uns quants. La idea dels àngels va ser de Zeljko Prstec, que fins i tot va fer de sa casa un museu.




L’últim carrer per on passem  és molt estret i diferent. Hi ha art alternatiu, en alguns casos sembla artesania més exclusiva: es veu disseny en la roba i els artistes creadors al costat assessoren, es veuen pintors i artesans fent el producte que venen: marcs de fotos, quadres, bossos, bijuteria, làmpades...  Al mateix carrer estret hi ha llocs per seure i prendre un refresc, però tampoc són llocs usuals, és noten un toc progre com un, en el que hi ha fardells de palla per a seure.



Tot Varazdin respira art, actual i del passat.


QUADERN DE VIATGE, CROÀCIA, estiu 2017


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada