Pàgines

dissabte, 12 de març del 2016

SINTRA a PORTUGAL: el poble i el Palau Nacional

Ha valgut la pena l'escapada a Sintra, he vist un poc del poble i el palau nacional, el palau da pena, el castelo, i una quinta treta d’un conte de fades...

Palau Nacional de Sintra.

La visita a Sintra és recomanable, pel seu Palau da Pena, pel seu Castelo das Mouros, per la seua Quinta Regaleida, també pel seu palau nacional i per trepitjar el poble.

El que hi ha per a visitar...

El palau nacional és dels segle XIV i està al cor històric de la ciutat. Hi visqueren els reis de Portugal durant 8 segles per la bonança del clima i pels boscos propicis per a la cacera.

Crida l’atenció la façana. La mirem i la remirem. Ho fem per un costat i per altre, ens asseguem enfront i a les escalinates. Destaquen les xemeneies, per diferents i per enormes.

La façana del Palau.
I és que en veure-les no ens eix més que l'exclamació: quines xemeneies! Són immenses i còniques, tan cridaneres que allà on vas per Sintra es veuen sobreeixint entre les teulades. Tal volta exagere, perè el que si és cert és que fins i tot també es distingeixen des del palau da pena i des del castelo, que estan situats a les parts altes dels voltants. I quan entrem dins del Palau per visitar-lo, una vegada arribats a la cuina, em quede bocabada quan em col•loque davall d’una d’elles.

Les xemeneies.

Decoració ceràmica a l'escala.

Els salons denoten la vida dels reis, amb els luxes corresponents.

Hi ha barreja d’estils, és la tònica general en tot els que estem veient a Sintra, però esta barreja alhora ho fa irrepetible, únic. Hi ha sales decorativament variades, en colors i  en símbols... cadascuna per a un membre de la família, cadascuna per a una finalitat. Hi ha decoració, mobiliari, retrats familiars blasons...La sala dels escuts és impressionant. I m’agrada molt la quantitat de ceràmica dels segles XV i XVI hispano morisca que hi ha. Tot fa d’este palau un conjunt especial.

Interior del Palau.

Fem una passejada pel poble que està de gom a gom. Quanta gent¡ No en cap més. I de tendes i llocs de menjar i beure tampoc en falten, hi ha molts per assortir l'allau de visitants que tenen.

Sintra, el poble.

Em recorda Castell de Guadalest a Alacant i també un poc al Saint Michel a França, i l’associació mental la faig per les nombroses botigues, per les costeres i també per la gentada.

Passeig pel poble.

Hi ha botigues que atrapen, hi ha una situada a un primer pis molt cridanera. M'agrada. I no sóc de els que cauen facilment en la roda de la compra.

Passeig pel poble.


Han vestit una maniquí i l’han posat molt elegant al balcó, com mirant la gent que passa.

Passeig pel poble.

Cert que convida a entrar i com és una tenda tan bonica i ven complements tan diferents, una vegada dins, també puc dir que convida a no eixir mai i estar tot el temps mirant el que tan ben col•locat hi ha. Són arracades, polseres, collars, mocadors, bossos de mà... tot de qualitat. I la propietària és molt amable i convincent. Com just hui celebre l’aniversari em faig jo mateixa un regal, unes arracades i collar fet tot  amb cerámica portuguesa... per a lluir en ocasions especials.

Passeig pel poble.


QUADERN DE VIATGE, LISBOA i voltants, estiu 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada