Pàgines

dimarts, 13 de gener del 2015

IRLANDA: ruta verda KILLARNEY

Per conèixer Irlanda totalment s’han de visitar tan pobles com ciutats,  però també s’han de recórrer sendes, a peu, per gaudir dels paratges naturals que s’hi mantenen verds perquè l’oratge rega amb benevolència. 

Muckross house és una mansió noble del segle XIX situada entre el llac Muckross i el llac Lean, formen part dels conjunt dels llacs de Killarnell i està a sis quilòmetres, al comptat de Kerry. 

Visitem la casa noble i fem un passeig pels jardins, oberts al públic gratuïtament. 

La casa va ser construïda l’any 1843 per Henry Arthur Herbert i la seua dona la pintora Maria Balfour. Posteriorment a la dècada de 1850, s’hi feren reformes per a rebre la visita de la reina Victòria que s’esperava per a 1861. Diuen que tanta despesa per les reformes van portar a la família Herbert a unes dificultats econòmiques posteriors que obligaren a la venda de la mansió al baró Arthur Guinness. El baró la va comprar i una cosa se li ha d’agrair, volia preservar el paisatge que l’envolta. Però una propietat tan gran suposa moltes despeses i al final de nou la mansió va ser venuda a un cabdalat americà magnat de la mineria de Califòrnia, el ric “miner” la va comprar com a regal de noces per a la filla.

Per fer el passeig, qui no vol caminar té l’opció de pujar en un carruatge amb cavalls... hi ha qui li agrada esta opció pensada per al turisme, i que alhora serveix per a que persones amb discapacitat física o mobilitat deficient puguen gaudir del lloc. També es pot fer la ruta en bicicleta. Nosaltres, la fem a peu, com millor es veu tot.

Una de les sendes ens porta a una cascada... no sé quants quilòmetres estem fent, però és relaxat i fàcil, per camí sempre pla.

Veritablement, Irlanda és un paradis verd que s'ha de descobrir trepitjant, sense por a la pluja, sense por a passar-se hores i hores caminant, paga la pena.
































QUADERN DE VIATGE: IRLANDA, estiu 2008

Per saber més s'bre Irlanda, clica ací.
Per conéixer altres rutes verdes arreu del món clica ací.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada