Pàgines

dissabte, 26 de desembre del 2015

COSTA LÍGUR ITALIANA: Un dia especial a ALBENGA i parada a CERVO

Sense buscar-ho trobem una manifestació religiosa molt important que ompli els carrers d’Albenga, mostrant un fervor religiós que a Espanya  ja no s’hi veu tant.




Estem recorrent La liguria italiana, hem passejat per Segorba i Dolceaqqua, per Labagne, per Cinqueterre, per Camogli, per Sarzana i Varese Ligure, també  hem anat a la capital Genova, hem caminat de Santa Marguerita a Portofino i hem estat a la badia de sant Fructuoso on hem arribat a peu per un lloc dificultós. 

Altra bonica població ligur és ALBENGA, allunyada de la costa.  En el camí de tornada a Espanya hi parem. És una població de 22000 habitants i fem una passejada admirant els seus carrers. Té un centre històric molt ben conservat i el poble envoltat per muralles antigues. Encara conserva quatre de les torres medievals i altres construïdes segons planta romana al voltant d’un pati. Passem pel Duomo i entrem al baptisteri paleocristià del segle V.












Fotos d'ALBENGA

Hi ha un ambient festiu, bullici, gent especialment ben vestida al carrer. No sabem què passa. Als final ho descobrim. Resulta ser un dia gran, religiosament parlant, i fins i tot veiem al bisbe que trau unes relíquies en processó. Cert que no podem deixar de mirar l’espectacle. Les escenes semblen tretes d’una pel•lícula de Fellini i mostren un fervor religiós que era tònica general en la vida dels nostres pares i iaios. Trobem un fervor religiós que a hores d’ara en Espanya no es veu tant sovint com abans però que sembla que en esta població italiana es viu amb intensitat. Per això catalogue esta visita  d’especial i quasi extraordinària.







Fotos d'ALBENGA

Estem a les acaballes del viatge, ja tornem i amb esta imatge i la del menudet poblet de CERVO on parem per dinar ens acomiadem d'este viatge.

A cervo veiem la important església barroca de San Giovanni Battista construïda entre els segle XVII i XVIII i que dóna al  mar. L’edifici se’l coneix també amb el nom de dei corallini, perquè es va fer amb els guanys procedents de la pesca del corall. Així admirant un dels màxims exponents del barroc lígur, acabem esta ruta de la ligúria, zona a la que tornaré però per trepitjar-la amb més temps, per observar alguns dels llocs amb més detall.







Fotos de Cervo


QUADERN DE VIATGE, primavera 2007


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada