Pàgines

dimarts, 13 de setembre del 2016

REPÚBLICA TXECA: Els beneficis de l’aigua de KARLOVY VARY

Una vegada a Praga, per què no fer escapades pels voltants?

KARLOVY VARY és una ciutat balneari situada a la zona de la Bohèmia, la regió occidental Txeca. Rep el nom en honor al rei Carles IV. Va ser fundada al segle XIV i és famosa per les seues fonts termals, tretze grans i més de cent xicotetes. El riu Teplà que banya la ciutat té les aigües calentes. Però les fonts d’aigua inicialment només foren utilitzades per banyar-se i va ser a partir del segle XVI que passaren a fer-les servir com a teràpia curativa. Va ser l’any 1522 que es publicà el primer escrit parlant sobre les propietats curatives de les fonts.

Anys desprès, unes inundacions i posteriorment un incendi, destruí quasi totalment la ciutat. La guerra dels trenta anys també deixa seqüeles i va ser a partir d’eixe moment i amb la visita de personalitats  com el tsar de Rússia, Pere I, els anys 1711 i 1712 va anar desenvolupant-se. Precisament va ser l’any 1711 quan es construí el primer balneari.

Al segle XIX arribà a ser una afamada destinació turística perquè hi arribaven molts personatges il•lustres que buscaven tractaments termals.

Hi ha tractaments sulfurosos i teràpies d’inhalació de gas, també es poden tastar les fonts,  hi ha 12 calents que contenen 40 substancies químiques que s’empren per tractar problemes digestius o metabòlics, estrenyiment o diarrea. 

La ciutat també se la coneix pel festival de cine que anualment realitza. L’arquitectura dels edificis  és interessant i bonica amb aires elegants i victorians que trobem entre passejos vorejats de columnes i en parcs i sempre el riu present que s’escolta allà on es va.

Aigua per tot arreu. hi està la riquesa del lloc, hi està el seu encant.

Tot contribueix a que siga la segona ciutat més turística de la república txeca desprès de Praga. I el lloc idoni per relaxar-se.

Jo només he fet un passeig, i em sap a poc. La ciutat és agradable, s'hi respira un ambient sa, tal volta és el subcoscient el que pensa que així és perquè la gent acudeix a Karlovy Vary a curar-se o llevar-se l'estress. Siga el que siga, a mi,  em queda pendent tastar eixes aigües... tal volta ho faça algun dia...
.













QUADERN DE VIATGES: REPÚBLICA TXECA. Praga i voltants, any 1996


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada