Pàgines

dilluns, 3 de setembre del 2012

RESSENYES LITERÀRIES i de cine...PRESENTACIÓ i resum del publicat


1r ANY 
RESSENYES LITERÀRIES i de cine...
10 títols...10 ressenyes...



Presentació: 
la intencionalitat abans de començar...

Dia 2 d'abril, dia del llibre infantil i juvenil
Dia 23 d'abril, dia internacional del llibre

Abril és un mes perfecte perfecte per començar la nova secció d'este bloc viatger dedicada a les lectures. Seràn lectures de pàgines escrites que ens conviden a conéixer els llocs que volem visitar o ens faran recordar aquells que ja hem vist. Mostraré llibres, no necessariament catalogats com llibres de viatges, que de manera directa o indirecta ens ensenyen paisatges,  maneres de viure...maneres de ser ...que expliquen metalitats i vida politico-social.

Apareixeran assajos o biografies, alguns relataran experiències d'exploradors, de viatgers del passat o del present, també hi haurà cabuda per a novel.les que són reflex de la societat o de la història, o llibres gràfics que de la mateixa manera ho mostren. 
Presentaré algun llibre dedicat als més menuts, perquè és bo inculcar-los l'esperit viatger que ajuda a respetar les diverses mentalitats que convivim al món. 
I també parlaré de pel.licules, perquè no hem d'oblidar  que es basen en guions escrits, siga llibres ja editats o fets en exclussiva.
En tot cas el que vull mostrar és un recull d'imatges gràfiques o escrites que m'han acompanyat en un moment determinat. Del que no he vist o llegit no en palarè.

Perquè sóc de les persones que pensen que si  mirem o llegim les experiències d’altres viatgers o textos descriptius abans de visitar un lloc, ens podem fer idea d’on anem, què veurem, com és la gent que per uns dies va a envoltar-nos i quins són els seus costums. Per a mi tota informació és vàlida. Conèixer la perspectiva d’algú que sap el que en un principi per mi és desconegut és important, perquè cada persona aporta una visió diferent  i és interessant coneixer-la i si cal, contrastar-la.

******
Index de ressenyes fetes al llarg dels mesos: 
(Tenen pàgina creada però al llarg de mes eixiran una a una per crear etiqueta separada)


nº1- La mirada de l'explorador. LLIBRE. Tres segles d'experiències dels primers viatgers escrites en primera persona.
nº2- Yo Zenobia, reina de Palmira. LLIBRE. Una reina poderosa en el temps de dominació  romana sobre Siria.
nº3- Me llamo Rigoberta Menchú y asi me nació la concienciaLLIBRE: Seguint el relat de l'autobiografia de la premi nobel de la pau s'endinsem en la realitat maia actual guatemalteca.
nº4- Un buen partido. LLIBRE. Per endinsar-se en la societat hindú on la diferència de classes condiciona la vida.
nº5- PersépolisCÒMIC. És una visió gràfica en forma de còmic d'adults on l'autora mostra el seu país Iran.
nº6- Cautiva en ArabiaLLIBRE. És un gran llibre de viatges, escrit per una gran experta viatgera i protagontzat per una insensata aventurera.
nº7- La tortilla corredora. CONTE. Història infantil procedent de la tradició oral xilena.
nº8- Una maestra en Katmandú- Katmandú, un espejo en el cielo. LLIBRE-PEL.LICULA. Una mestra catalana, Vicki Subirana, conta en primera persona les seues vivències encetant projectes pedagògics en el Nepal.
nº9- Y ahora adónde vamos?-PEL.LICULA. Un grup de dones musulmanes i cristianes que conviuen en un poble libanés, inventen estratègies per evitar més morts sense sentit entre els homes que els envolten. 
nº10-Aielo de Malferit. Geografia, història, patrimoni. LLIBRE. Una aproximació a la història d'Aielo de Malferit escrit amb rigor i de fàcil lectura.


I les portades...



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada