CEIP Rafael Juan Vidal- Ontinyent-
"Dolços del món", és un llibre de
receptes que parteix de la variada realitat que actualment tenim a les aules. Així el qualifique, per fer
boca, en esta ressenya especial, especial com algunes altres que faig per al racó
viatger i que per algun motiu o altre vull ressaltar.
En este cas faig reconeixement a un
treball fet per uns companys, per uns amics de la comunitat educativa, que
sempre tenen molt a dir i que no es fan tant de notar com caldria. I a més a més
de ser afectivament especial, ho és per les característiques i contingut, així
com també pel que significa i el que ha
aconseguit.
El llibre es va fer per celebrar els
50 anys d’aniversari, 50 anys fent escola, una escola a la que jo també li vaig
dedicar uns anys i que em deixaren petjada. "Dolços del món" va ser editat amb la col·laboració
de l’ajuntament d’Ontinyent i no té un autor concret, en són molts, i no són
especialistes en escriure llibres però si especialistes en altres disciplines,
una d’elles i molt important saber tractar el tema de la interculturalitat a
les aules. Tota la comunitat educativa ha posat el seu granet d’arena, mares i
pares de procedència multicultural, mestres, cuinera i també les dones de la neteja.
"Dolços del món" és un llibre de rebosteria
i alhora es un llibre d’educació. Perquè és un llibre modèlic que mostra un
projecte bonic i necessari com és el fet d’ajuntar escola i família en un
entorn on les famílies procedeixen de moltes parts del món.
Hi ha 48 receptes competint per a
veure quina de totes és la més bona, la més golosa: hi ha rotllets, coquetes, carquinyols, bescuits
o bunyols de la vall d’Albaida... crepes, galetes i un ghribat marroquí,
calzones i empolvados de Xile... galetes i cupcakes d’Anglaterra... nous de
vespa o bunyols romanesos, ekler d’ucrania.....uff...no se us fa la boca aigua?
I al final, les fotografies del que
és més dolç de tot: l’alumnat del col·legi amb davantals i gorros de cuiners com
cal. També estan les fotos del personal no docent, les mares i pares... i dels mestres que han portatt el projecte endavant. Acaba el
llibre amb un vocabulari del valencià al castellà de les paraules més utilitzades
I què dir de les fotografies? Són fabuloses
i les ha fet el reconegut artista fotògraf Xavier Mollá. Cert que és una edició amb una
presentació molt atraient de les que fa ganes d’obrir el llibre i fullejar. I una
vegada s’obri... ja no pares de mirar i llegir...no pots deixar-te’l i l’has de
comprar, és el que em passà a mi quan vaig anar a la presentació l’any passat.
I ara el llibre de nou és noticia i el tornaran a
reeditar. I és que el llibre i els que ho han fet possible estan d’enhorabona. Han
guanyat un premi!, però no un premi qualsevol, és un premi internacional. "Dolços del món" ha
estat el guanyador de la secció en català dels Gourmand World Cookbook Awards,
en què van participar 207 països.
A més a més, ha estat seleccionat entre els 5 millors llibres del món!! El 28 de maig es realitzarà l'entrega
de premis a Yantai, Xina.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada