Si el que vols, lector, és gaudir viatjant comòdament...has de continuar llegint.
Si el que vols és conéixer un poc més la gent d'este meravellós món que ens envolta...este és un bon moment.
Si el que t'agrada i desitges és sentir-te identificat amb experiències viscudes arreu del món...avant continua.


El somni de viatjar és fàcil d'aconseguir.

dimarts, 23 de setembre del 2014

ITÀLIA: BOLONYA I seguim passejant...II PART

Bolonya té poc turisme, així que vaig a intentar moderar-me escrivint sobre les meravelles que guarda, perquè no vull que este ambient tranquil que s’hi respira canvie.

Quanta tranquil·litat! Quanta harmonia i bellesa! Les torres de Bolonya son famoses antigament hi havia moltes més, cada família important se’n feia construir una, a l’edat mitja hi havia més de cent ara en queden unes poques, però de totes, les són símbol dos. Pugem a la més alta, la torre Asineli  per dominar amb la vista la ciutat. Té 98 metres d’alta, són 498 escalons. Tenim sort hui el dia és clar i la panoràmica clara.


Pugem per l'escala de la torre Asineli...


I dalt trobem unes espectacular vistes.

La segon torre, anomenada Garisenda del segle X és la més baixa i està vertiginosament inclinada. Antigament hi havia moltes torres, encara que no tan altes com la primera.


La torre Garisenda està inclinada.

Les dos torres són una constant temptació fotogràfica,  i és que  les mires per on les mires són diferents perquè la inclinació d’una d’elles canvia. També segons la perspectiva es veuen les torres de sant Bartolomé o no, per això sempre que hi passem, que és tots els dies les fotografiem per aconseguir de totes la millor foto de les dos torres.




No ens cansem de mirar-les i de fotografiar-les...

Des de les torres anem al barri universitari, la plaça principal es la plaça Verdi. S’hi nota l’ambient estudiant les parets dels edificis estan plenes de cartells i papers anunci, oferint vivendes, demanant companys d’habitatge...

Barri universitari, plaça Verdi

Hi ha molts grafítics i inscripcions i alguna que altra pancarta reivindicativa sobre l’educació. M’agrada esta zona, hi ha llocs per menjar i més econòmics, alguns tenen una decoració que convida a tertúlies nocturnes literàries.


L'ambient reivindicatiu juvenil es veu constanmnet en tots els carrers amb pancartes, pintades a les parets...

Després de dinar en un d’estos llocs per a estudiants ens dirigim al barri jueu, que està molt deteriorat i brut, abandonat, són carrers estrets i entramats. Anem perdudes, el plànol no està mol clar. De sobte arribem a la sinagoga, i en no res de nou trobem la via principal.


barri jueu

A la vesprada anem a San Etefano, on ja havíem estat altre dia, ara volem entrar a les set esglésies. Eixe és el nom però en realitat hi ha quatre de les set inicials romàniques.  Des de la primera San Vital, s’accedeix a la del sant sepulcre del segle XII que té forma poligonal, després es passa a l’església del crucifix del segle X i al cortile di Pilato. Hi ha parts tancades al públic per reformes. Al final accedim a un claustre.


San Estefano i les set esglèsies 


La plaça és gran plaça però acollidora, convida a seure en un portal i observar la gent o passar. Quan eixim de la vista a san Etefano ens trobem la sorpresa que estan fent una filmació, no sabem què és, si un espot publicitari o pel·lícula. Hi ha dos joves que simulen ser uns gàngsters, passem el temps mirant com treballen, com filmen les seqüències una mi i mil voltes. Quan es va a una ciutat amb temps per davant es pot perdre el temps d’esta manera, sense fer res.


on estan filmant...

Des de san Estefano es pot passar a estrada maggiore per corte Isolani un enorme edifici del XIII amb unes bigues de fusta que subjecten un pòrtic de 9 metres. De nou estem al centre històric, piazza Maggiore i piazza Neptuno.


Corte Isolani

Abans de deixar Bolonya volem visitar una basílica que guarda tresors artístics, és san Francisco del segle XIII, d’estil gòtic francès, però malauradament està tancada, el que si podem veure són les tombes de los glossadores que son les primers professors universitaris.


basílica de san Francisco

M’agrada Bolonya, és una ciutat especial. M’agrada que no tinga molt de turisme, tal volta perquè hi ha massa tranquil·litat, generalment la gent que visita Itàlia no hi va.

QUADERN DE VIATGE, estiu 2013:  ITÀLIA, BOLONYA

Per saber més, clicar en l'etiqueta corresponent BOLONYA I VOLTANTS


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada