Si el que vols, lector, és gaudir viatjant comòdament...has de continuar llegint.
Si el que vols és conéixer un poc més la gent d'este meravellós món que ens envolta...este és un bon moment.
Si el que t'agrada i desitges és sentir-te identificat amb experiències viscudes arreu del món...avant continua.


El somni de viatjar és fàcil d'aconseguir.

dimecres, 7 de novembre del 2018

FRAGMENTS (propis) LITERARIS i VIATGERS: ENTRE DOS MONS 2




El becari, que inicia la història, explica qui és Hamid, la persona sobre la que parlarà al seu article sobre Algèria.

Hamid Assil va ser el primer algerià amb el qual em vaig posar en contacte i des del primer moment vaig saber que seria qui marcaria el meu destí. Moltes circumstàncies afavorien la seua elecció. Va ser determinant que visquera a la província de València, també la forta personalitat que es desprenia de les paraules que eixien de la seua boca i, sobretot, la bona predisposició a col·laborar en un projecte que li resultà força interessant. És cert que Hamid tenia molt a dir, estava dispost a fer-ho i no tenia cap inconvenient en mostrar la seua vida. Del resultat final depenia que jo tinguera un seient a les oficines i un lloc dintre del periòdic.


Hamid està casat amb Mariona, una catalana, ella explica en primera persona el seu sentir quan la veuen junt a la parella.


Sí, en veu alta i enorgullida dic, per a que ho sàpiguen els desconeguts a qui els puguen arribar estes paraules, que el meu marit procedeix d’Algèria. I a més proclame clarament, malgrat resultar estrany, que una parella com la nostra funciona. I dic estrany perquè és el que sovint escoltem al nostre pas.“Quina parella més estranya, ell moro, amb la pell tan fosca i ella tan rossa i blanca”.

Estranya? Que diguen el que vulguen. No són els del poble d’acollida els qui ens critiquen, és la gent de fora qui jutja sense saber. Al poble tothom sap que Hamid és valencià, fill d’emigrants algerians però porta la vall que ens envolta a les venes. Des dels cinc anys vivint al poble, ja és un de tants. 

ENTRE DOS MONS,  pag 14-17-18 
Mariló Sanz Mora, Ed NOVA CASA EDITORIAL

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada