Si el que vols, lector, és gaudir viatjant comòdament...has de continuar llegint.
Si el que vols és conéixer un poc més la gent d'este meravellós món que ens envolta...este és un bon moment.
Si el que t'agrada i desitges és sentir-te identificat amb experiències viscudes arreu del món...avant continua.


El somni de viatjar és fàcil d'aconseguir.

dilluns, 18 de febrer del 2019

FRAGMENTS (propis) LITERARIS i VIATGERS: ENTRE DOS MONS 3



Els pares de Hamid arriben a Espanya procedents d’Algèria, comencen una nova vida allunyada dels seus però tambè de les limitacions que suposava.

I així, compartint els dies amb la família del poble però  intentant romandre separats del seu influx, estiguérem fins al trasllat a Espanya. Beneït el moment quan ens va eixir l’oportunitat de separar-nos per un temps d’unes idees que no ens agradaven. Beneïts anys vivint fora, en els quals a les nostres ments creàrem l’Algèria desitjada. Per això no et parlàrem dels aspectes negatius del país. Volíem viure al màxim la vida nova i no entrava en els nostres plans fer memòria de les raons per les quals se n’havíem anat. Potser actuàrem mal. Si és així crec que estem a temps de posar remei. En estos moments em veig obligat a traure a la llum tot allò que aleshores vaig callar per egoisme. 

Ta mare, vivint a Algèria amb limitacions per ser dona, va trobar este canvi d’aires una bona notícia. Espanya ben aviat anava a iniciar una nova etapa política, de segur beneficiaria a tots. I així va ser. En arribar-hi es va trobar amb un món que li oferia unes llibertats personals que en Algèria no haguera ni somniat.

Ara, en retornar al nostre món d’origen, he trobat un país amb intents de modernitat però la tradició està molt arrelada. Ta mare també ho veu. Note moltes diferències respecte a Espanya i em costa de vegades entendre algun comportament dels meus paisans. La decisió està presa, hem decidit tornar i ací  estem de nou, passe el que passe.

ENTRE DOS MONS, (pag 27) 
Mariló Sanz Mora, Ed NOVA CASA EDITORIAL

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada