Si el que vols, lector, és gaudir viatjant comòdament...has de continuar llegint.
Si el que vols és conéixer un poc més la gent d'este meravellós món que ens envolta...este és un bon moment.
Si el que t'agrada i desitges és sentir-te identificat amb experiències viscudes arreu del món...avant continua.


El somni de viatjar és fàcil d'aconseguir.

dimarts, 24 de març del 2015

CASTELLS d’IRLANDA: ROSS CASTLE, DUNGUAIRE i DUNLUCE

Testimonis de la història que queden perennes...per ara. 

ROSS CASTLE

Ross Castle, residencia de clans  poderosos, primer uns, després d’altres, va ser construïda al segle XV i va presenciar enfrontaments i batalles. Per alguna cosa es diu que va ser un dels últims a rendir-se a Cromwell durant  les guerres confederades.

Es troba a la vora del llac Leane al parc de Killarney i va ser a traves d’este llac que arribà l’artilleria que aconseguí prendre el castell.

Hi ha molta història bèl•lica al voltant d’este paratge però com a mi m’agraden més les històries i les llegendes,  em quede amb la que diu que O'Donoghue, el primer resident, va saltar a les aigües del llac des de la part superior del castell. Si va saltar, o va ser arrossegat...queda enlaire, i no només va ser ell qui caiguè a l’aigua, també el seu cavall, la seua taula i la biblioteca del despatx. El cas és que es diu que O'Donoghue ara viu en un gran palau dins del llac. Que bonic no? Hi està vigilant el seu castell des de les profunditats…














DUNGUAIRE CASTLE

Donem una passejada pels voltants del castell de Dunguaire, construït al segle XVI i situat a la badia de Galway, diuen que el castell més fotografiat d’Irlanda, de fet ha sigut escenari de pel.licula. Els jardins estan oberts al turisme... s’hi pot gaudir passejant entre el verd, nosaltres ho fem, relaxadament sense presses, gaudint del bon oratge i de l’aire pur i sa.

El castell va ser residencia real i posteriorment, al segle XX, va ser adquirit per Oliver St John Gogarty, poeta i cirugià que va iniciar unes reformes i va utilitzar el castell com lloc d’encontre de rellevants personatges de la cultura  celta.

L’any 1954 de nou va canviar de propietari, passant a mans d’una empresa turística que continuà les reformes i que en estiu organitza visites de dia i per a la nit sopars medievals acompanyats de música tradicional i de lectures dramatitzades de textos irlandesos.






EL CASTELL DUNLUCE

El Castell de Dunluce és parada obligatòria per les vistes que ofereix i per la silueta que forma. S’han trobat restes del segle XII, sobre les que es construiria el castell posterior, sobre tot les ampliacions es farien al segle XVI, és el que se solia fer, construir sobre el que ja existia, i més en este cas on no es voldria desaprofitar el punt estratègic on està situat.

Des de lluny és bonic, està sobre un promontori que va directament al mar, quasi aïllat de terra ferma, hi s’arriba a traves d’una caverna subterrània.

Antigament hi havia un poble al voltant que va patir un incendi al segle XVII, ara ja no hi queda cap evidència arqueològica.

Hi ha una tràgica llegenda que envolta el castell, si és certa o no, ni ho sé, ni ho sabrem. Es conta que al segle XVII durant una celebració de boda un dia amb oratge molt dolent, de trons i pluja forta i estrepitosa, de sobte una part del castell caigué a l’oceà, era la part de la cuina on estaven preparant el convit nupcial i conseqüentment morí gent que s’hi trobava dins en el fatídic moment.

Com la majoria dels castells de lluites i pugnes pel poder, també el castell l’any 1857 va ser testimoni d'història, en este cas de l’enfonsament d’una nau colonial que es va estavellar contra les roques i moriren 240 persones.









QUADERN DE VIATGE, IRLANDA estiu del 2008

Per saber més d'Irlanda clica ací.
Si vols saber d'Irlanda Nord, clica ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada