Si el que vols, lector, és gaudir viatjant comòdament...has de continuar llegint.
Si el que vols és conéixer un poc més la gent d'este meravellós món que ens envolta...este és un bon moment.
Si el que t'agrada i desitges és sentir-te identificat amb experiències viscudes arreu del món...avant continua.


El somni de viatjar és fàcil d'aconseguir.

dimarts, 2 de març del 2021

ALEMANYA, HAMBURG-II PART: Un passeig pel port

El port d’Hamburg és la porta al món d’Alemanya, el que ha fet que la ciutat tinga caràcter multicultural i mundà.


Hamburg m’agrada, ja ho he dit en la primera part d'este passeig per la ciutat. No sé si és per l’antiguitat i importància  històrica  que li dóna caràcter especial, ja que és una ciutat que data de principis dels segle IX i junt a Lubeck va establir la lliga hanseàtica en 1241,  o per altra cosa... el cas que per a mi, és una ciutat magnètica que m'atrapa.

El port d’Hamburg, creat al segle XII, és  un dels més grans del món i el més gran d’Alemanya. Té aigües profundes sobre el riu Elba que desemboca al mar del Nord. És enorme i  rep uns 12000 vaixells cada any que porten amunt i avall unes 70 tones de mercaderies.

Des de l’autobús entrant pel barri Sat Pauli, el barri antic dels mariners, que actualment està ple de clubs nocturns i restaurants, fem una primera mirada  del port. Ja veiem les grues i els grans vaixells de càrrega, ja s’endevina l’activitat portuària... i este primer contacte convida a fer-ne més.



Així que fem una parada a l’entrada del moll Landungsbrucken, que és el moll flotant des del qual eixen la majoria de vaixells per fer tours pel port. Nosaltres també volem fer un passeig pel riu, però en altre moment serà.


I passem a l’altra part.



I s’hi veuen unes vistes precioses. I de tot,  destaca l’edifici de la filharmònica,  per l’arquitectura i el brillo que desprèn. Ja tinc ganes de veure’l de prop, de lluny és espectacular.


Una vesprada anem a fer el desitjat passeig pel riu però sense contractar res en especial. Anem per lliure. Hi ha nombroses empreses que fan creuers que eixen del moll  de landungsbrucken, però no cal contractar cap vaixell especial per recórrer el port, els ferrys naveguen pel riu pel preu més barat d’un bitllet de transport públic. Nosaltres fem el recorregut del ferri 62, anada i tornada.



Un goig... si no és perquè, de sobte, plou  a mars. Ens quedem mullats de cap a peus i hem de resguardar-nos. Però quan la pluja para, de nou pugem a la part de dalt, malgrat que no podem seure perquè els seients estan mullats. No importa, ens quedem de peu.


Este trajecte en ferry ens permet veure molt:  el teatres musicals en la ribera sud...

...el port industrial..

...i les platges del riu accessibles per a qui viu en les cases que s’hi veuen i semblen molt grans.

Arribats a un punt, el ferry dona la volta i fem el camí de tornada.

I de nou veiem el mateix paisatge.

Que modern i original l’edifici d’oficines fischereihafen dockland! Té sis pisos, una altura de 25metres i 136 escalons que porten a una plataforma. Té forma de paral·lelogram, però a mi em sembla un vaixell gran. És va inaugurar l’any 2006. Des de la seua terrassa de 500 metres hi haurà una bona vista del port i de la ciutat.

Veiem els antics magatzems que han deixat d’ultilitzar-se des que aparegueren els contenidors. En altre moment anirem a veure’ls de prop. Actualment  s’estan rehabilitant i convertint en vivendes i altres usos.

Ja arribem quasi al final del trajecte, veiem fins i tot un submarí i de nou veiem l’edifici de la filharmònica que des de qualsevol punt ressalta.

Sortosament el moment de la pluja ha estat curt, encara que molt fort, i la gran part del trajecte hem gaudit del vaixell des de la part de dalt. 


Seguiré explicant... Encara tinc molt que contar...

 QUADERN DE VIATGE, ALEMANYA, estiu 2019


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada