Si el que vols, lector, és gaudir viatjant comòdament...has de continuar llegint.
Si el que vols és conéixer un poc més la gent d'este meravellós món que ens envolta...este és un bon moment.
Si el que t'agrada i desitges és sentir-te identificat amb experiències viscudes arreu del món...avant continua.


El somni de viatjar és fàcil d'aconseguir.

dilluns, 30 d’abril del 2012

Passeig fotogràfic per LIÉRGANES en SANTANDER

Antigament la reialesa anava a Liérganes per menjar xurros, actualment és costum anar-hi  per fer el mateix. Però a més a més, qui no coneix el poble, descobrirà en cada racó molta historia i tradició.



LIÉRGANES, a la provincia de Santander, és un poblet amb encant, només per la tranquil•litat que s’hi respira val la pena anar-hi, sense ningú pel carrer, passejant en solitud admirant cada part, cada racó. És el millor de Liérganes...que no hi ha turisme...i encara que l'oratge no acompanya perquè plou i fa sol..tan se val...el passeig és agradable.



Liérganes té una llegenda: l’home peix, esta foto ho representa. Un xic al segle XVII es va tirar a  l’aigua a nedar i va desaparèixer donant-lo per mort. Al cap de 5 anys va aparèixer a les costes de Cadis un ser estrany que no parlava, amb escates al cos. Diu la tradició oral, que d’estes coses en sap molt, que aquell estrany ser era el mateix xic. Continua explicant la llegenda que el xic-peix va continuar la resta de sa vida sense parlar i vivint al costat de l’aigua fins que un dia definitivament va desaparèixer de nou i ja mai més es va saber res.




El passeig per Lièrganes permet observar un grandiós patrimoni artístic que consisteix en cases senyorials amb escuts nobiliaris que es conserven molt bé. A més del seu Patrimoni artístic, la fama del poble ve també perquè hi ha el costum d’anar-hi a berenar xocolate amb xurros com antigament feia la reialesa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada