Si el que vols, lector, és gaudir viatjant comòdament...has de continuar llegint.
Si el que vols és conéixer un poc més la gent d'este meravellós món que ens envolta...este és un bon moment.
Si el que t'agrada i desitges és sentir-te identificat amb experiències viscudes arreu del món...avant continua.


El somni de viatjar és fàcil d'aconseguir.

dimarts, 4 de novembre del 2014

Passeig fotogràfic LAREDO en Cantàbria

Quina llàstima que vaja perdent-se el que ha viscut tant d’esplendor!Espere que la situació canvie.

El conjunt històric de Laredo està prou abandonat, deixat de la mà de les autoritats competents, al menys en estos moments. El conjunt de carrers antics i històrics anomenats Puebla vieja són un exemple de deteriorament. Al final d’un d’estos carrers s’arriba a l’església gòtica de Santa Maria de la Asunción, monument artístic nacional.

Quina llàstima que vaja perdent-se el que ha viscut tant d’esplendor! Les casones antigues on abans vivien famílies riques, hui en dia estan majoritàriament habitades per gent marginal. Zones amb privilegi antic, ara són carrers plens de llocs d’oci. 

Espere que la situació canvie.

Tan de bo seria que en eixir publicades estes línies escrites Laredo tinga ja un casc antic restaurat i net, valorat com li toca ser, perquè el valor l’arrossega del passat. 

Tan de bo alguna persona em poguera rebatre el que he escrit i em diguera, no, que Laredo ja no és el conjunt de carrers abandonats que era fa uns anys...que no... que s’ha fet molt per a donar bona imatge del lloc. 

Tan de bo Laredo haja sigut, posteriorment a la meua vista, engalanat, restaurat...arreglat, netejat...per retornar a la bellesa del passat.

I de Laredo visitem les platges, és on respirem després de l’angoixa sentida en veure com es pot perdre el passat, com estan els edificis a punt de caure, i quan part de la història cau i mor.

Les platges ens duen nous aires i optimisme i ens fan pensar que esta situació va a canviar. Laredo té una platja preciosa i si el que es vol es potenciar el turisme, tindre cura del patrimoni forma part d’eixe plantejament turístic. Si, estic segura que en uns anys Laredo serà diferent, el seu casc serà un lloc on tothom voldrà anar per visitar-lo i reconèixer la petjada del passat en els seus carrers.

El centre històric...





























La platja...









I just quan hi anem, hi ha una exhibició de cotxes antics...



QUADERN DE VIATGE, SANTANDER i VOLTANTS, primavera 2009

Si vols saber més de Santander i provincia clica en l'etiqueta corresponent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada