Si el que vols, lector, és gaudir viatjant comòdament...has de continuar llegint.
Si el que vols és conéixer un poc més la gent d'este meravellós món que ens envolta...este és un bon moment.
Si el que t'agrada i desitges és sentir-te identificat amb experiències viscudes arreu del món...avant continua.


El somni de viatjar és fàcil d'aconseguir.

dissabte, 21 de novembre del 2015

LISBOA vorejant el riu Tajo partint de PRAÇA DO COMERÇO ( I-PART)


Vorejant el riu…de fons el pont del 25 d’abril…

Estem a praça do Comerço  i anem a fer un passeig vora riu. Comencem anant cap a la dreta en senfilem per l'avinguda da Ribeira das naus.

La praça do Comerço, punt neuràlgic de Lisboa.


De lluny veiem el crist, germà bessó del crist de Rio de Janeiro. L’any 1940 un concili episcopal va decidir crear este santuari per demanar a Déu que Portugal no entrara a la segona guerra mundial, com al final es va mantenir neutral començà la construcció l’any 1951 i finalitzà set ants més tard.


El Crist, germà bessó del de Rio de Janeiro.
  

També s’hi veu el pont 25 d’abril, similar al que infinites vegades hem vist de Sant Francisco, En un principi era el pont Salazar, pel dictador que manà construir-lo l’any 1966, però canvià de nom després de la revolució dels clavells que canvià el destí dels portuguesos.


De lluny, el pont 25 d'abril i també el Crist...

Quan baixa el sol decidim fer un passeig vora riu fins l’estació Casi do sodré. Està Avinguda da ribeira da naus està molt ambientada de gent prenent el sol i passejant, gent jove sobre tot.






El passeig és agradable, per tot arreu hi ha gent gaudint del bon oratge...

Hi ha vaixells que fan passejos pel riu, m’agrada l’embarcació, està coberta de taulells o m’ho sembla? Com no faig el passeig no tinc oportunitat d’apropar-me i comprovar-ho, però en la distància és molt bonic, sent o simulant ceràmica portuguessa pintada en blau.

Despres m’informe. Resulta ser una obra d’art flotant, Trafaria Beach, que permet gaudir d’un passeig junt al riu gaudint de les il.lustracions de Joana Vasconcelos, representant de la cultura prtuguesa. El trafaria beach, un vell cacilheiro, va ser recuperat i treballat per l’sartista per al pavilló de portugal en la Bienal de venecia l’any 2013, una fira internacional d’art internacional. L’artista v avoler representar una al.legoria entre la trelació entre el cacilheiro portugues i el vaposretto italià. Va ser tot un èxit. Duarmnt la bienal el vaixell operava en aigües venecianes, fent dos travessies diaries  d’una hora front a la plaça de san marcos. Set mesos va estar el buc en venecia passejant gent que alhora gaudia d’art. Per tronar a lisboa es va desmantellar.

Vaixell-obra d'art.

A prop de Casi da Sodré està el mercado da Ribeira, diuen que la millor llotja de Lisboa. Està activa des dels segle XII encara que estava en altre lloc i va canviar d’emplaçament després del terratrèmol de 1755. L’edifici actual  data de 1882 i està fet amb ferro i cristall.


Mercat da Ribeira

Si seguim més cap a l’est s’arriba a les Docas, un dels molls situat al barri d’Alcantara, a la zona del pont 25 d’abril, on hi ha molts restaurants i terrasses, hi ha molta gemnt per ser lloc de moda.

I si seguim caminant més encara podríem arribar fins al barri de Belem, però nosaltres agafem el tramvia 15 i així ens estalviem la llarga caminada, una vegada a Belem ja es camina prou anant d’un lloc a altre. Belem té molts punts visitables, li dedique espai complet per poder explicar amb deteniment cada aspecte.

Zona de Belem on hi ha molt que veure...

I el passeig continua...cap a l'altre costat...

QUADERN DE VIATGE, LISBOA: estiu 2014



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada