Si el que vols, lector, és gaudir viatjant comòdament...has de continuar llegint.
Si el que vols és conéixer un poc més la gent d'este meravellós món que ens envolta...este és un bon moment.
Si el que t'agrada i desitges és sentir-te identificat amb experiències viscudes arreu del món...avant continua.


El somni de viatjar és fàcil d'aconseguir.

dissabte, 16 de juny de 2018

Ciutats de SICÍLIA-III: La capital CATANIA

La televisió i la història s’han encarregat de fer-nos saber molt sobre l’engranatge particular anomenat "màfia", situat en  este país  encara que no és una exclusivitat siciliana.

Acabem la ruta per Sicilia en Catania, d’on agafaremm vol de tornada a Espanya.
El país ha estat un descobriment inesperat, m’ha agradat, malgrat el calor sufocant d’estiu inevitable. Si torne a sicília ho faré en altra època de l’any.

La ciutat de CATANIA és la que té la fama de ser la més perillosa de totes pels robatoris i altra delinqüència. El poc temps que hi ens quedem, estem vigilant amb quatre ulls, a l’aguait. Jo ja estic escarmentada de la meua estada a Nàpols i no vull repetir l'experiència de patir una aventura desventurada. 

Després del sisme de 1693 Catània va ser reconstruïda sobre les ruïnes i corrents de lava. Com aleshores no hi havia mitjans per fer el camí pla es veuen carrers amb roques que de vegades arriben fins el primer pis dels edificis. Això és certament una curiositat digna de veure.

La primera parada és a un parc on es concentren els vellets de la ciutat i on també se solen muntar partides de cartes o altres jocs.

Sembla una gran ciutat, quasi una capital. Té una gran avinguda principal on està concentrat tot el comerç de botigues modernes, en veig quasi més ací que a Palerm.
Al final de l’avinguda principal visitem restes de l’amfiteatre romà, és poc i queda deslluït enmig de la ciutat.La ciutat té mala fama, hi ha pocs turistes,  l’ombra de la màfia ronda, la majoria dels que hi anem ho fem de passada, es limiten a passejar per l’ àrea principal sense accedir a carrers que s’allunyen del bullici i en part de la protecció ocular d’altres transeünts.

Tanmateix, nosaltres, sense aventurar-nos molt si deixem un poc el carrer principal per buscar el teatre Bellini, està fora de l’àrea turística i més recomanada. La visita és ràpida, de nou tornem on hi ha més gent, val més prevenir que curar, tal volta estem influenciats per prejudicis, però en este moment, no ho podem evitar.

QUADERN DE VIATGE,  estiu SICILIA 2007

I si vols més de SICÍLIA:
SICILIA: AGRIGENTO................PATRIMONI MUNDIAL
SICILIA: ORTIGUIA
SICILIA: passeig per l'illa més gran del mediterrani
SICILIA: TAORMINA
SICILIA: SEGESTA
SÍCILIA: SELINUNTE
SICILIA: SIRACUSA
SICILIA: Villa romana del Casale............PATRIMONI MUNDIAL
      FOTOS i MÚSICA Villa romana del Casale............PATRIMONI MUNDIAL
SICILIA: Volcà ETNA............PATRIMONI MUNDIAL
      FOTOS i MÚSICA Volcà ETNA...........PATRIMONI MUNDIAL
SICILIA: MONREALE
SICILIA: PALERM

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada