Si el que vols, lector, és gaudir viatjant comòdament...has de continuar llegint.
Si el que vols és conéixer un poc més la gent d'este meravellós món que ens envolta...este és un bon moment.
Si el que t'agrada i desitges és sentir-te identificat amb experiències viscudes arreu del món...avant continua.


El somni de viatjar és fàcil d'aconseguir.

dissabte, 22 de març del 2014

IRLANDA: PASSEIG per GALWAY

Galway és història i present. Cal recórrer la ciutat i els seus pubs, cal parar-se als seus carrers plens de música i seure a les terrasses adequades per aprofitar les ullades de sol, cal observar els estudiants per tot arreu...cal anar-hi i mirar-ho tot.

Galway, situada a Irlanda, és una de les ciutats més poblades del país després de la capital Dublín. M’ha agradat des del primer moment. M’agrada l’ambient jove, l’alegria que s’hi respira, la música que s’escolta als carrers, m’agraden les flors que s’hi veuen i s’oloren i a més a més decoren les finestres de les cases... Com no han d’haver flors per tot arreu amb tanta pluja? 

Per tot arreu hi ha flors... la pluja les rega continuament.

A Galway anem a passar dos dies i a les nits ens hostatgem en uns apartaments universitaris. I com viuen els estudiants de hui en dia!!! Quines comoditats!. Són apartaments suficientment grans per poder conviure tres o quatre persones. Disposen del més imprescindible: cuina, bany i sala d’estar. Només tenim un entrebanc en inspeccionar l’apartament on ens toca dormir, i és que la dutxa no funciona i hem de cridar a recepció per a que vinga l’encarregat de manteniment a arreglar-la. Ho fem emprant el nostre angles “d’anar per casa” i per telèfon, on el sistema de gestos facials i de mans no funciona. Però hem de solucionar-ho i ho fem amb una frase prèviament pensada: "The shower it’s broken" . I la frase és l’encertada, funciona, a l’altra part del telèfon ens han entès malgrat el nostre  particular accent.

Als carrers es respira ambient jove.

Esta ciutat m’ha captivat. Em ve la temptació de quedar-m’hi posant per excusa que vull estudiar l'anglès, malgrat no tenir ja edat de ser estudiant, o si? Per què no?, qualsevol edat és bona per aprendre. I és que a Galway hi ha per tot arreu acadèmies per a estudiants estrangers.

En no res d’estar passejant per la ciutat, ja la tinc catalogada com lloc per tornar, com lloc acollidor i amb un ambient obert que resulta familiar. I és que la petjada espanyola està perenne i intacta des del passat.

Caminem sense rumb...

Passejant pels seus carrers s’hi veu molt d’Espanya en el record històric. La ciutat de Galway va ser destinació habitual dels vaixells espanyols als segles XV i XVI. A l’antic moll encara s’hi conserven els arcs on antigament passejaven els antics comerciants espanyols i les seues famílies. 

La petjada espanyola està present.

Galway conserva encara les típiques cases d’estil espanyol que amuntegades al voltant de l’antic barri mariner recorden els antics vaixells de l’armada invencible trobats a la mar, la prova està en que encara hi ha cognoms llatins entre els descendents dels mariners espanyols que s’hi instal•laren.

I si la part històrica atrau, més si cal ho fa recórrer la ciutat i els seus pubs, els seus carrers amb música i terrasses per aprofitar les ullades de sol, estudiants per tot arreu...s’hi respira en l’ambient la joventut que l’habita i a mi em contagia tanta jovenalla i tanta alegria. 







I resulta agradable el passeig vora riu, que està dins l’entorn urbà. És un esguit de vida immersa entre edificis, és una part de naturalesa que no para, ni de nit ni de dia, mantenint el grau d’activitat perenne. Si, és un goig veure les aigües braves hi circular. Les aigües del riu Corrib travessen la ciutat i corren tempestuoses, braves, fortes...és un espectacle singular. 

Riu Corrib

Si em quedara més temps en esta acollidora ciutat, passaria hores i hores mirant les aigües passar.


QUADERN DE VIATGE, Irlanda, estiu 2008

Si vols llegir més en este bloc sobre Irlanda, clica ací

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada