Si el que vols, lector, és gaudir viatjant comòdament...has de continuar llegint.
Si el que vols és conéixer un poc més la gent d'este meravellós món que ens envolta...este és un bon moment.
Si el que t'agrada i desitges és sentir-te identificat amb experiències viscudes arreu del món...avant continua.


El somni de viatjar és fàcil d'aconseguir.

dimecres, 3 de setembre del 2014

ANIVERSARI: 3 anys de RACÓ VIATGER de MARILÓ



El racó viatger està de celebració, celebrem tres anys. Si, ja en són tres. No és poc el temps compartint experiències viatgeres i també ressenyes de pel•lícules i de llibres…així com pensaments viatgers que se m’acudeixen. I s’ha de celebrar perquè en el món virtual, hi ha molt a elegir sobre viatges a només un clic. Que els clics s'hi facen al racó viatger m’afalaga i m’enorgulleix.

El bloc rep una mitja de 70-80 visites diàries i per a mi és una alegria. Algunes vegades passa de 100. En total ja en són més de 47000 visites rebudes, demostra la quantitat de gent que s’ha interessat per les 300 entrades publicades. Paga la pena l’esforç fet mantenint al dia el bloc amb periodicitat i intentant mostrar aspectes interessants. 

Si, ja en són tres anys gaudint omplint pàgines i recordant experiències, omplint el canal youtube amb videos, que no són de professional però si personals i fets amb estima, el symbaloos de videos, el symbaloo de ressenyes o el pinterest per a que tot estiga més organitzat i en una ullada trobeu allò que us interesse. I ja en són dos fent publicitat del racó al facebook, al twiter i també col•laborant amb el periòdic digital VILAWEB en la secció viatgera estiuenca “Mira si he corregut terres”.

El bloc va variant, evolucionant segons necessitats. La columna lateral és un referent per buscar i trobar. En esta columna m’he agafat una llicència que se n’ix del que és pròpiament viatge. Hi tenim des de fa un mesos ocupant lloc especial un gadget sobre la meua novel•la EN PRIMERA PERSONA, que té pàgina de face i pàgina al bloc....que si bé no mostra un viatge “literalment parlant” si que mostra un viatge per la vida, el millor viatge que cal experimentar. Fer publicitat d’esta novel•la, és com dir en veu alta que la meua passió viatgera es compagina amb la passió d’escriptora. És convidar-vos a entrar per a llegir literatura viatgera que, coincidint amb el títol de la novel•la, està escrita sempre en primera persona.

Sé que el bloc agrada a viatgers i és un honor rebre bones critiques de gent entesa en el tema. Continue, com l’any anterior, amb la intenció d’arribar als docents. Sortosament ja comencen a utilitzar-lo com a complement, malgrat els entrebancs que ens arriben des de dalt per poder fer una escola lúdica i més interessant per als alumnes. Sé de primera mà que el bloc viatger es mostra als instituts com exemple de quadern de viatge, també com model de ressenya literària, així com les fotos que il•lustren els posts ajuden a fer entendre algun que altre tema que està dins del currículum escolar. A poc a poc en serem més els que emprem els blocs de viatge a les aules, cada dia es farà un pas endavant al respecte, estic segura. Este és el lema del bloc, anar fent sense presses i sense parar.

Per a celebrar este tercer aniversari incorpore al bloc una pàgina nova dedicada a postals i segells, M'abellia rescatar del bagul dels records estos dos ingredients perquè unes i altres, formem part del meu esperit viatger.

Les postals que mostraré seran les comprades fa dècades durant els viatges, que ara, nostàlgicament, escanege per mostrar-vos. Avise de bestreta que algunes han perdut qualitat en passar-les per l’escàner i altres han perdut la qualitat pel pas del temps. També avise que m'agradaven en blanc i negre. Com sempre volia emportar-me a casa imatges del que veia per a recordar, les comprava perquè la càmera de fotos em treia imatges de baixa qualitat. Quan vaig canviar a una càmera millor ja no en comprava, al menys no tantes.

Els segells que us mostraré en esta pàgina són els que col•leccionava d'adolescent, abans d’iniciar-me en els viatges, quan encara eren somni i mirant-los coneixia llocs, els seus esdeveniments i paratges. Estic segura que qui ha tingut esta afició, entén estes paraules.

Espere us agrade este nou apartat on podeu entrar de tant en tant.

La finalitat es anar fent este racó viatger gran i emmagatzemar viatges per tenir-ho a punt en el moment que el lector li abelleisca entrar. Perquè el bloc viatger pretén ser com una biblioteca on entres, mires, busques, et perds amb tant que hi ha, trobes, elegeixes i lliges. 

Gràcies a tots per acompanyar-me en esta altra manera de fer viatge, un escrit cobra vida quan es llig, així que tots junts sou els que el feu reviure i viatgeu amb mi. 

2 comentaris:

  1. Hola Mariló! Moltes felicitats per aquest 3er aniversari compartint les teves experiències! Ara a seguir viatjant per mantenir el blog. Una abraçada! :)

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies parella, i si...seguirem viatjant, a llocs propers o més allunyats, siga on siga. Una abraçada a vosaltres també.

    ResponElimina