Si el que vols, lector, és gaudir viatjant comòdament...has de continuar llegint.
Si el que vols és conéixer un poc més la gent d'este meravellós món que ens envolta...este és un bon moment.
Si el que t'agrada i desitges és sentir-te identificat amb experiències viscudes arreu del món...avant continua.


El somni de viatjar és fàcil d'aconseguir.

dimarts, 6 de juny del 2017

PASSEIG FOTOGRÀFIC PER EXTREMADURA

I ja, quasi  a les portes de Portugal... hi és Extremadura... sorprenent, diferent, atraient...

En cotxe particular i seguint l'itinerari que ens hem marcat... planol en mà ... arribem a...
CACERES, on tenim lloc reservat per  a dormir i des d'on fem cada dia visites pels voltants.

Quina plaça Major més acollidora! Des del punt neuràlgic, fem passejos tanquils per la ciutat. Anem a l'esglèsia de San Francisco Javier, a l'esglèsia de santa Maria on hi ha cigonyes a la torre, passem pèr l'arc de l'estrella i anem a la plaça de la veletas. Visitem l'lajub i passem per davant de la torre de los Carvajal i la torre de los Plata, també passem per davant la façana de la casa dels condes de Adanera. I carrers... anem per molts... carrer Pintores, carrer Paneras o el carrer de la monja on està la casa del Sol. Un dia entrem a un lloc molt acollidor per fer-nos un refresc, és el corral de las cigüeñas.





BROZAS de camí a ALCANTARA. De nou veiem les cigonyes al niu. Quina estampa més bonica! semblen menudes, però quan les tenim prop, comprove que són grans i imponents. També parem quan veiem uns cavalls al sol. Es un bonica imatge que mostren la llibertat.



EL PONT D'ALCANTARA. És un dels ponts més importants que queden actualment al món i una de les obres d’enginyeria més important del món romà, diuen que é sel més perfecte. Va ser construït per l’arquitecte romà Cayo Iulio Lacer a principi del segle II dC per salvar llit del riu Tajo. Té una longitud de 214 metre sobre el riu i està recolzat sobre cinc pilars de diferents altures que s’adapten al terreny. Els dos arcs centrals tenen d’ample quasi 30 metres i l’altura és de 48 metres en els arcs centrals. Enmig del pont, sobre el pilar central està l’arc de triomf de 13 metres d’alt. La calçada té 8 metres d’ample. En un extrem se situa el templet romà i en l’altre la torre de l’or.



TRUJILLO ...m'agrada la seua plaça major i la porta de Santiago, la  Torre de Santa Maria, la porta de san Andres, la casa de los  Chaves i el castell.






LOGROSAN



Camí de GUADALUPE:
TALAVERA la vieja Augustobriga al costat del riu Tajo



GUADALUPE, monestir i poble.


MONESTIR DE YUSTEi CUACOS


COMARCA DE LA VERA



GARGANTA LA OLLA


JERTE, d'on eixen les famoses cireres...





RUTA A PEU a
LOS PILONES





PLASÈNCIA i visitem la catedral nova, passem per la casa del Dean i la plaça major. Mirem cap amunt quan passem per davant de la torre del rellotge de l'ajuntament perquè hi és el iaio Mayorga tocant la campana amb un martell cada mitja hora.


CORIA, parem davant de la catedral de la Asunción i davant de la torre del Homenaje.




LES HURDES, és altre món, Buñuel l'any 1933, havia mostrat al món esta zona en un documental, "Las Hurdes, tierra sin pan" i l'impacte quan hi vas és gran, perquè sembla que el temps fa anys hi és parà: NUÑOMORAL,COTTOLENGO, El GASCO
GATA a la SIERRA DE GATA



I MERIDA, que es mereix capitol a banda... per bonica i per ser una important ciutat romana.


i per acabar la ruta també visitem...
BADAJOZ, vist i no vist... recorde un calor asfxiant...res més.


QUADERN DE VIATGE, EXTREMADURA primavera 1997

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada