Si el que vols, lector, és gaudir viatjant comòdament...has de continuar llegint.
Si el que vols és conéixer un poc més la gent d'este meravellós món que ens envolta...este és un bon moment.
Si el que t'agrada i desitges és sentir-te identificat amb experiències viscudes arreu del món...avant continua.


El somni de viatjar és fàcil d'aconseguir.

dissabte, 11 d’octubre del 2014

COSTA LÍGUR ITALIANA: passeig fotogràfic per SARZANA i VARESSE LIGURE

Són poblets menuts que barregen el sabor popular amb el nobiliari, llogarets que conserven l’atmosfera medieval als seus carrers i a les seues cases.

Castell de SARZANA

Seguint la nostra ruta per la Liguria parem a la població de SARZANA, ciutat natal d’un Papa: Nicolas V. Sarzana és un xicotet burg medieval que conserva intacte el seu aspecte urbanístic i arquitectònic del passat. Visitem la catedral on es troba un Crist de gran valor i el teatre, recentment rehabilitat. El guia de la fortalesa ens obri també les portes del teatre.

Cal destacar-hi la Ciutadella. Tenim sort de veure-la per dins i que un guia local ens explique part a part del recinte perquè encara no està obert al públic després de la seua rehabilitació. En estos moments la fortalesa es prepara per a una exposició fotogràfica i és just la fotògrafa autora qui ens dóna permís per entrar. És tot un privilegi inesperat.






Sarzana

VARESE LIGURE, és un bonic poble amb un conjunt de cases populars que es conserven perfectament des de l’antiguitat. Els “trapantojos” és un estil de decoració que estem veient constantment al llarg de tot el viatge, consisteix  en pintar la decoració simulant arquitectura. I cert que pareix de veritat i enganya a l’ull.

Trapantojo a Varese Ligure

Tot el poble té encant, per alguna raó, si més no, va ser catalogat com un del més bonics d’Italia.


Varese Ligure


Però sobre tot és interessant observar com estan configurats els carrers més antics, en especial l’anomenat Borgo rotondo que data del segle XIII a instancies de la família genovesa Fieschi, senyors feudals de Varese Ligure de 1161.

I així construïren un complex residencial que a és a més servira de fortificació, per la qual cosa té planta el•líptica envoltada per cases de planta baixa, en les quals la pat de baix servia de magatzem o tallers i la planta de dalt es feienn servir de vivenda. 

Actualment i des de 1987 el borgo rotondo és escenari anual per als amants de l’opera i aficionats a la musica, quan es converteix la plaça medieval en teatre sota a l’aire lliure i sota les estrelles.

Complex residencial amb forma el.liptica que servia de fortificació.

Entre altres monuments, també es interessant observar les cases palaus que hi ha pel poble, així com el castell i el pont de 1515.

Castell de Varese Ligure


El pont, un dels monuments més simbòlics de la població.

QUADERN DE VIATGE: La liguria ITALIANA , primavera del 2007

Si vols llegir més sobre La Liguria en este bloc, clica a l'etiqueta corresponent.
Si vols llegir més sobre Itàlia, clica a l'etiqueta corresponent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada