Si el que vols, lector, és gaudir viatjant comòdament...has de continuar llegint.
Si el que vols és conéixer un poc més la gent d'este meravellós món que ens envolta...este és un bon moment.
Si el que t'agrada i desitges és sentir-te identificat amb experiències viscudes arreu del món...avant continua.


El somni de viatjar és fàcil d'aconseguir.

dimarts, 13 de gener del 2015

IRLANDA: ruta verda KILLARNEY

Per conèixer Irlanda totalment s’han de visitar tan pobles com ciutats,  però també s’han de recórrer sendes, a peu, per gaudir dels paratges naturals que s’hi mantenen verds perquè l’oratge rega amb benevolència. 

Muckross house és una mansió noble del segle XIX situada entre el llac Muckross i el llac Lean, formen part dels conjunt dels llacs de Killarnell i està a sis quilòmetres, al comptat de Kerry. 

Visitem la casa noble i fem un passeig pels jardins, oberts al públic gratuïtament. 

La casa va ser construïda l’any 1843 per Henry Arthur Herbert i la seua dona la pintora Maria Balfour. Posteriorment a la dècada de 1850, s’hi feren reformes per a rebre la visita de la reina Victòria que s’esperava per a 1861. Diuen que tanta despesa per les reformes van portar a la família Herbert a unes dificultats econòmiques posteriors que obligaren a la venda de la mansió al baró Arthur Guinness. El baró la va comprar i una cosa se li ha d’agrair, volia preservar el paisatge que l’envolta. Però una propietat tan gran suposa moltes despeses i al final de nou la mansió va ser venuda a un cabdalat americà magnat de la mineria de Califòrnia, el ric “miner” la va comprar com a regal de noces per a la filla.

Per fer el passeig, qui no vol caminar té l’opció de pujar en un carruatge amb cavalls... hi ha qui li agrada esta opció pensada per al turisme, i que alhora serveix per a que persones amb discapacitat física o mobilitat deficient puguen gaudir del lloc. També es pot fer la ruta en bicicleta. Nosaltres, la fem a peu, com millor es veu tot.

Una de les sendes ens porta a una cascada... no sé quants quilòmetres estem fent, però és relaxat i fàcil, per camí sempre pla.

Veritablement, Irlanda és un paradis verd que s'ha de descobrir trepitjant, sense por a la pluja, sense por a passar-se hores i hores caminant, paga la pena.
































QUADERN DE VIATGE: IRLANDA, estiu 2008

Per saber més s'bre Irlanda, clica ací.
Per conéixer altres rutes verdes arreu del món clica ací.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada