Si el que vols, lector, és gaudir viatjant comòdament...has de continuar llegint.
Si el que vols és conéixer un poc més la gent d'este meravellós món que ens envolta...este és un bon moment.
Si el que t'agrada i desitges és sentir-te identificat amb experiències viscudes arreu del món...avant continua.


El somni de viatjar és fàcil d'aconseguir.

dimarts, 26 d’agost del 2014

SANTANDER passeig fotogràfic : PORT PESQUER i la zona del FAR

Caminem molt per Santander, ens agrada, és un plaer recórrer els seus carrers, vorejar la mar...respirar un aire sa i elegant.

Cada dia des del Sardiner anem pel passeig marítim al centre històric. Cada dia parem al passeig Pereda i en un banc cara al sol mirem el mar i descansem, per després seguir l’itinerari prèviament estudiat i pensat.

Mirem el plànol de la ciutat de Santander, estem situats al passeig esmentat, tan llarg i elegant, i tenim dos punts distants per a visitar. Si ens col·loquem mirant la mar, seguint cap a la dreta, al final tenim el port pesquer, lloc idoni per menjar peix fresc a bon preu. I seguint cap a l’esquerra acabem al far.




CAP AL PORT PESQUER...

El port pesquer no té molt a veure, urbanísticament parlant, és un barri popular i mariner on es menja molt bé i barat. Hi anem per a que no ens ho conten. Predominen les cases totes iguals amb colors diferents i roba estesa al carrer per aprofitar el vent  directe de la mar. Esta és la part interessant, el poder assaborir un ambient mariner i popular tan diferent al que hi ha al centre de la ciutat.

Hi ha uns quants restaurants grans amb fama pel bon menjar però sobre tot hi ha molts altres establiments més modestos. El port és lloc de barets menudets, sempre plens pel veïnat, el peix el tenen fresc i barat. Ens adonem que no hi ha cap buit, tots estan de gom a gom d’homes bevent i menjant a la barra del bar.

No hi ha res de turisme passejant, només autobusos de jubilats que van directes als restaurants.













CAP A LA ZONA DEL FAR...

Des de la zona del Sardiner, on tenim el lloc de dormir, tenim més a prop el far. Hi anem un tram, sempre preguntant per no errar en la interpretació del plànol. I en esta ocasió ens indiquen les escalinates d’accés que al plànol que tenim a les mans no s’hi veuen bé. Pugem per unes escalinates que donen al passeig que vorejant la mar passa pels penya-segats i arriba al far.

És un trajecte a peu fet amb tranquil·litat... relativament curt o llarg, segons la pressa que es tinga per arribar, per a nosaltres és llarg perquè estem assaborint cada passada i estem gaudint de les vistes parant cada dos per tres per contemplar-les o fotografiarles, per respirar la brisa que hi ha.

El far està a un illot rocós declarat reserva natural pel valor del seu fons marí i les aus que posen nius als penya-segats. La caminada és gratificant i les vistes a la badia de Santander són boniques, està situat just enfront de la península de La Magdalena, que és un braç de mar que separa dos platges, la del Sardiner i la del Promontori.

Arribar fins el final ens permet fer el camí de tornada per carretera i així veiem altra ruta diferent: el palau de esports i el super modern i psicodèlic nou estadi de futbol que pareix més bé un enorme ou brillant.
















QUADERN DE VIATGE, primavera  2009,  SANTANDER

Si vols llegir més sobre Santander, clica ací


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada