Si el que vols, lector, és gaudir viatjant comòdament...has de continuar llegint.
Si el que vols és conéixer un poc més la gent d'este meravellós món que ens envolta...este és un bon moment.
Si el que t'agrada i desitges és sentir-te identificat amb experiències viscudes arreu del món...avant continua.


El somni de viatjar és fàcil d'aconseguir.

dijous, 6 de juny del 2019

DESCOBRINT BRETANYA I NORMANDIA

Imatges normandes didàctiques per a la pau i la història... i imatges idíl·liques dels  paratges bretons. I sempre acompnayades amb les cançons de la cantant francesa Zaz de fons.

No oblides entrar als enllaços!



Hui vos mostre una part de França especial, la Bretanya i Normandia, molt a prop de Paris. De fet en París ens deixà l’avió i aprofitàrem abans de mamprendre la ruta preparada per donar una volta exprés per la capital. Fou ràpida i condensada, i així recordàrem quan anys abans hi estarem per temes d’estudis quedant-nos a una residència universitària.


La ruta començà per Normandia. De París anàrem a Caen, on visitàrem el castell i la abadia. Agost i dilluns i tot estava tancat. Fins i tot hi havia un lloc on no podiem entrar perquè el guarda estava de vacances. S’hi respirava tranquil·litat. Tots erem turistes.



A Caen se la cataloga com la ciutat de la història per la pau, pel seu edifici memorial del desembarc de Normandia i contribuir al record d’una guerra per a que no torne a passar.



 Anàrem a Port Bessain, les platges deOmaha i punta de Hoc, que foren els escenaris dels fets històrics. S'hi mostren com símbol de pau, pensant que veure la destrucció, veure els forats que deixaren les bombes, contribueix a no oblidar.




Deixàrem Normandia i entràrem ja a la Bretanya i ho férem  per la ciutat més reivindicativa per la identitat pròpia:  la ciutat de Rennes que té un bonic  centre històric, al que, tot siga dit,  li falta alguna restauració abans no siga massa tard i els edificis caiguen.



Des de Rennes anàrem a Mont StMichel, que és una meravella. Massa gent, però hi havia molta organització general d’entrada. Transcric unes notes escrites al seu dia. “Només l’accés inicial es pot qualificar d’organització desorganitzada i tal volta el motiu de la desorganització és perquè encara estaven organitzant l’organització”. ara em ric amb la frases rebuscada que em va eixir al moment.

El lloc val la pena malgrat la gent i malgrat  alguns muntatges turístics i botigues que desvirtuen l’ambient medieval.



M’agradaren molt St Malo i Dinard, dos llocs costaners molt agradables, molt d’ambient i activitat i amb unes vistes precioses de les aigües verdes, clares i netes. I les places amb actuacions en directe. Lloc idoni per seure en una terrassa i veure passar la gent.





Després visitàrem Dinan, que a mi em portà records d’adolescencia perquè m’escrivia amb una francesa d’este poble.



I de Dinan anàrem a fer una ruta a peu preciosa, la senda dels duaners, una magnífic passeig que recomane, no té dificultat i les visites son incomparables.



De camí a Brest, on teniem reservat l’hotel, paràrem a Guimliau on hi ha una mostra molt representativa de Calvari, un art amb figures simples que representen passatges bíblics.



Brest que no tenia res d’especial, només la de ser punt idoni per visitar els voltants.



De camí a la península de Crozon paràrem a Quimper on hi ha un bon assortiment de cases medievals de fusta, és una ciutat amb molta activitat i m’agradà molt.




Després paràrem al poble de Locroman que sembla que es va parar en el temps passat i es manté intacte, és monumental i es veu en un no tres i no  res. No es veien cap cable de llum per les façanes.



I seguirem camí fins arribar  a Crozon, passant per uns bonics paisatges.



I la ruta per Bretanya continuà visitant Vannes, on les cases medievals es barregen amb cases de rics i la presencia de san Vicent Ferrer està per tot arreu.



I tot seguit de cami a Carnac, agafàrem un vaixell pel golf de Morhiban fent un agradable passeig amb vent i sol molt d'agrair després de dies de ploure i ambient humit i gelat.



I per fi arribàrem als menhirs de Carnac, lloc on tenia moltes ganes d’anar i que em va agradar però em va saber a poc.



La nit la passarem a Nantes, férem visita nocturna i diürna i veritablement és una ciutat que em va encisar, amb una ambient cosmopolita especial.




Després de Nantes, anàrem a Angers on visitàrem el castell i l’espectacular tapis pel qual és famosa la ciutat. Jo mai he vist cosa semblant.



D’Angers anàrem a Le Mans, una ciutat que manté un centre històric ben conservat i on gaudirem d’una nit memorable amb un espectacle de llums,  música i història reflectit sobre els monuments en tres punt determinats de la ciutat. Després de Le Mans, este tipus d'espectacle l'he vist en altres llocs, però aquella primera vegada em va sorprendre.



De Le mans anàrem a  Paris per agafar l’avió, però com teniem temps abans del nostre vol...férem passeig per la ciutat. Aprofitàrem cada minut.

REFLEXIONS POSTERIORS, BRETANYA i NORMANDIA, estiu 2012

TOT JUNT:

BRETANYA i NORMANDIA ANGERS: el tapis de l'Apocalipsi
BRETANYA i NORMANDIA ARLES...........PATRIMONI MUNDIAL
BRETANYA i NORMANDIA BREST i QUIMPER al Finisterre 

BRETANYA i NORMANDIA DINAN 
BRETANYA i NORMANDIA GUIMILIAU: calvari típic bretó 
BRETANYA i NORMANDIA LE MANS Passeig diürn i nocturn
    FOTOS I MÚSICA de LE MANS 
BRETANYA i NORMANDIA LOCRONAN Essència medieval 
BRETANYA i NORMANDIA MEGÀLITS: Lagatjar i Carnac 
   FOTOS i MÚSICA Megàlits a la Bretanya
BRETANYA i NORMANDIA MONT DE SAINT MICHEL ..........PATRIMONI MUNDIAL
FOTOS i MÚSICA MONT DE SAINT MICHEL .....................PATRIMONI MUNDIAL
BRETANYA i NORMANDIANANTES: Passeig cap al castell 
BRETANYA i NORMANDIANANTES: Passeig de nit
BRETANYA i NORMANDIAPLATGES del DESEMBARC de Normandia i museu de guerra
BRETANYA i NORMANDIA CAEN 
    FOTOS i MÚSICA: Caen, memorial de guerra, platges i cementeri de guerra
BRETANYA i NORMANDIARENNES, centre històric 
BRETANYA i NORMANDIASAINT MALÓ I DINARD 
BRETANYA i NORMANDIALa SENDA DELS DUANERS 
FOTOS i MÚSICA La SENDA DELS DUANERS 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada