Si el que vols, lector, és gaudir viatjant comòdament...has de continuar llegint.
Si el que vols és conéixer un poc més la gent d'este meravellós món que ens envolta...este és un bon moment.
Si el que t'agrada i desitges és sentir-te identificat amb experiències viscudes arreu del món...avant continua.


El somni de viatjar és fàcil d'aconseguir.

dimarts, 22 d’abril del 2014

ESPECIAL dia del LLIBRE: LA FONT ROJA i ELS CONTES DE JORDI RAÜL VERDÚ

Perquè l’estima per conèixer nous paratges s’inculca des de menuts i  una de les maneres d’aconseguir-ho és llegint  aventures... i altra és fer-los-les viure.

Per commemorar el 23 d’abril us presente una excursió escolar a un paratge que en este bloc ja he mostrat, es tracta de l’estimada Font Roja , on no m'hi canse d’anar. 

La Font Roja és inspiració de molts contes, històries i llegendes, i el professorat del primer cicle de Primària del col.legi Elias Tormo d’Albaida (València) amb l’alumnat, després d’haver-ne llegit unes poques, vàrem fer una excursió seguint la ruta que uns protagonistes de conte havien fet abans.

Els protagonistes que ens van motivar pertanyen al conte “El fantasma del mas de Tetuan” de l’escriptor alcoià Jordi Raül Verdú i Pons, que és un gran coneixedor d’este  paratge i els secrets que amaga.
També coneixíem el conte de “El dinosaure del Menejador”, que tant ens agradà. Anàrem amb ànim de trobar-nos amb el fantasma de mas de Tetuan, i també voliem conèixer al simpàtic dinosaure i al final a qui trobàrem en la Font Roja va ser a l’escriptor.


*El vídeo, fet per Silvia de Carmen, és un muntatge mesclant moments en els quals els alumnes m’escolten al col·legi els relats de Jordi Raül Verdú, adaptats per mi per a l'ocasió, amb moments viscuts durant l’excursió feta al paratge natural, trobant-nos amb l’escenari dels contes. No hem volgut eliminar cap part d’explicació ni d’entrevista perquè tot és interessant.



2 comentaris:

  1. Moltes gracias a tots els que han fet posible esta fantastica historia, sobre tot a tu, Marilo, que sempre estas ahi, encara que no et veiem, ets genial...
    María José

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tota la gravació i el "currat" muntatge l'ha fet Silvia del Carmen, la mestra de PT, a ella és a qui li hem de donar les gràcies, ella és la que va estar gravant les imatges quan jo contava el conte i despres ella és la que gravava durant l'excursió. I sobre tot ella és la que ha fet el faenon de barrejar unes imatges amb les altres. Jo en esta ocasió només vaig fer de contacontes i vaig contactar amb Jordi Raül per convencer-lo de que vinguera a la Font Roja. De tota manera gràcies de part de tots, el que importa és que, a més a més d'ensenyar-se moltes coses, els xiquets i xiquetes s'ho passaren bé.

      Elimina