Si el que vols, lector, és gaudir viatjant comòdament...has de continuar llegint.
Si el que vols és conéixer un poc més la gent d'este meravellós món que ens envolta...este és un bon moment.
Si el que t'agrada i desitges és sentir-te identificat amb experiències viscudes arreu del món...avant continua.


El somni de viatjar és fàcil d'aconseguir.

PUBLICACIONS PRÒPIES

Mariló Sanz  Mora

PUBLICACIONS PRÒPIES
TÍTOLS:

Fes una ullada...
T'abelleix tenir algun dels llibres? 
Vols que te'l signe i dedique? 
Per a qualsevol dubte, pots contactar amb mi: marilosanzmora@yahoo.es

Per ordre cronològic...

LLIBRE :
Això va anar i era...

“Això va anar i era...”coautora, col·lecció biblioteca Degà Ortiz i Sanz, nº2, edt ajuntament Aielo de Malferit. 
Recopilació d’experiències d’animació lectora portades endavant a la biblioteca d’Aielo de M., quan la biblioteca va celebrar 50 anys de funcionament.
                                           

                                                LLIBRE: 
                     Malnoms d’Aielo de Malferit
Malnoms d’Aielo de Malferit” , coautora, col·lecció biblioteca Degà Ortiz i Sanz, nº4, ed. ajuntament Aielo de Malferit. 
Anàlisi dels malnoms d’Aielo de M. fins els anys 60, són al voltant de 700, recopilats al llarg de 10 anys d’investigació.

CONTE INFANTIL:
Robert i Cecilia


“Robert i Cecilia”, any 2002. Conte infantil de tradició oral. Col·lecció cadireta de boga, ed. Obra social Caixa Ontinyent.CONTE INFANTIL:
Les Perdiuetes

 “Les Perdiuetes”. Any 2003. Conte infantil de tradició oral. Col·lecció cadireta de boga, ed.Obra social Caixa Ontinyent.


CONTE INFANTIL:
La Valenta Raboseta

 La Valenta Raboseta”. Any 2004 Conte infantil de tradició oral. Col·lecció cadireta de boga, ed. Obra social Caixa Ontinyent.


 CONTE INFANTIL:
La Balladoreta

 “La Balladoreta”. Any 2008. Conte infantil de tradició oral. Col·lecció cadireta de boga, ed. Obra social Caixa Ontinyent.
EL VIDEO amb el conte narrat:


 LLIBRE DIDÀCTIC: 
CAIXA ONTINYENT per a xiquets"
"CAIXA ONTINYENT para niños"

“CAIXA ONTINYENT per a xiquets. En 2008. Llibre d’història i jocs inventats per descobrir la història i per passar-ho bé. ed Obra social Caixa Ontinyent. Versió valenciana i versió castellana.


1 RELAT en
 Contes pel mòbil

“Contes pel mòbil”. Any 2010. Coautora amb 8 autors de la Comarca de la Vall d'Albaida. Pròleg de Joan olivares. Llibre destinat a l’alumnat de Secundària.


LLIBRE: 
AIELO DE MALFERIT. IMATGES DE VIDA

"AIELO DE MALFERIT. IMATGES DE VIDA". Any 2011. Autora del text del llibre de fotografies antigues que mostra l’evolució d’una persona des del naixement fins la mort, des de la perspectiva històrica i humana amb recopilació d’anècdotes, records i aspectes de tradició cultural.


CONTE INFANTIL:
El pollastre de Nadal


 “El pollastre de Nadal". Any 2013. Conte infantil de tradició oral. Col·lecció cadireta de boga, ed.Obra social  Caixa Ontinyent.

NOVEL·LA: 
EN PRIMERA PERSONA


"EN PRIMERA PERSONA", any 2014, Ed. EL TOLL. Novel.la. És un trencaclosques format majoritàriament per peces de cultura popular transmesa de pares a fills així com també conté fets històrics custodiats a les prestatgeries dels arxius. Les altres peces que formen l’entramat són fruit de la imaginació. Amor i desamor, passió, sexe, misteri...tot per contribueix per mostrar la vida a primeries del segle XX.
RESSENYA publicada a VILAWEB
RESSENYA en este bloc
Pàgina de FACEBOOK de EN PRIMERA PERSONA per estar al dia sobre la novel.la.
Pàgina en este bloc


CONTE INFANTIL:
La llegenda de la cara del castell


“La llegenda de la cara del castell". Any 2014. Conte infantil de tradició oral. Col·lecció cadireta de boga, ed.Obra social  Caixa Ontinyent.
Entrevista a Radio Villena Cadena Ser


NOVEL·LA:
ENTRE DOS MONS


ENTRE DOS MONS, any 2014 , Ed. Nova Casa Edidorial. Novel·la ambientada en Algèria, és un viatge i és una història d'estima i lluita per viure i entendre dos mons, l'oriental i l'occidental, protagonitzada per una catalana i un  fill d'emigrants algerians.

Pàgina del face: https://www.facebook.com/entredosmonsllibre

 PRESENTACIÓ de ENTRE DOS MONS: 
AIELO de MALFERIT, 17-4-2015.


NOVELA:
ENTRE DOS MUNDOS 
(versión en castellano)


ENTRE DOS MUNDOS, año 2016 , Ed. Nova Casa Editorial. Traducción de la versión valenciana. Novela ambientada en Argelia, es un viaje y es una historia de amor y lucha por vivir y entender dos mundos, el oriental y el occidental, protagonizada por una catalana y un  hijo de emigrantes argelinos.


4 RELATS en 
EXPERIÈNCIES DE VIATGE


EXPERIÈNCIES DE VIATGE: Març 2016, Nova Casa Editorial. 44 autors amb 51 relats. La volta al món amb experiències viscudes de primera mà. Inclou 4 relats propis.


CONTE INFANTIL:
La llegenda del pacte de fraternitat


“La llegenda del pacte de fraternitat". Any 2016. SERIE EDUCACIÓ FINANCERA nº1. Col·lecció cadireta de boga, ed.Obra social  Caixa Ontinyent.CONTE INFANTIL 
(sèrie educació financera) :
Dino i els diners


“Dino i els diners" Any 2016. SERIE EDUCACIÓ FINANCERA nº2. Col·lecció cadireta de boga, ed.Obra social  Caixa Ontinyent.

RELAT:
 Llibret de falla RIBESANRELAT "El quadern de Carmela"
al llibre col.lectiu: 
UN PAÍS D'ESCOLESCONTE INFANTIL
(sèrie educació financera) :
EL PORQUET ESTALVIADOR
“El porquet estalviador". Any 2017. SERIE EDUCACIÓ FINANCERA nº3. Col·lecció cadireta de boga, ed.Obra social  Caixa Ontinyent.CONTE INFANTIL 
(sèrie educació financera):
HISTÒRIES DE L'EXPLORADOR

“Històries de l'explorador". Any 2017. SERIE EDUCACIÓ FINANCERA nº4. Col·lecció cadireta de boga, ed.Obra social  Caixa Ontinyent.CONTE INFANTIL 

(sèrie educació financera):
CALIXTA LA PERIODISTA


"Calixta la periodista"Any 2018. SÈRIE EDUCACIÓ FINANCERA nº5. Col·lecció cadireta de boga, ed.Obra social  Caixa Ontinyent.
RELAT al llibre:

10 de DONES"10 de DONES", projecte del Voluntariat pel valencià. 17 d'octubre 2018. 
Autores:  Isabel Clara Simó, Gràcia Jiménez, Carme Agulló, Carme Miquel, Lliris Picó, Mercé Viana, Rosa Roig, Amàlia Roig, Violeta Tena,  Empar de Lanuza i Mariló sanz Mora. 


NOVEL·LA:

ELS SECRETS DE LA CASA VERDA"ELS SECRETS DE LA CASA VERDA". Desembre 2018. Edicions 96. 
Un grup d'europeus porten endavant un projecte d'ajuda a la comunitat maia de Guatemala, després de deu anys d'ajuda, uns dramàtics fets obliguen a tancar la casa i el projecte. Són secrets que no poden contar seguint un pacte de silenci. Vint anys despres és hora de desvetllar-los.

                                        NOVEL·LA:
             DIARI DE SILENCIS. La història de Pulette Weil


DIARI DE SILENCIS. La història de Paulette  Weil.
 Març de 2022. Edicions 96.
Mostra la vida novel·lada de la que va ser la parella del músic Amalio Juan, des de la joventut, passant per l’etapa de la Segona Guerra Mundial com soldat de la Resistència i víctima de l’holocaust fins a la maduresa vivint en Aielo. Com un complement per a la trama i fent de fil conductor hi trobem altres vides i històries que ajuden a entendre la personalitat i els sentiments de Paulette al llarg de les diverses etapes de la seu vida.

BIOGRAFIA:
BAUTISTA APARICI BELDABIOGRAFIA de BAUTISTA APARICI BELDA(1857-1942) Emprenedor i altruista d'Aielo de Malferit. En coautoria. Novembre 2023

Fou un prohom de l’Aielo de finals del segle XIX i principis del segle XX, que destaca en dos facetes: la d’emprenedor i la d’altruista. Fou cofundador de la fàbrica de licors Aparici, Sanz i Ortiz .També  impulsor  de la central Hidroelèctrica Ayelense pionera a la Vall d'Albaida. aixi com de la Bassa la Cava que canalitzà aigua per a ús del poble. I dins del món agricola, trobà una solució al problema de la fil.loxera en introduir la vinya americana i comercialitzar-la per tot arreu. És aixi que Aielo ha arribat a ser el principal productor i exportador d’Espanya del que tothom coneix com “el barbat”. I tot sempre amb sperit altruista donat que, entre altres coses, sufragà la construcció i manutenció de l’Hospital Beneficència, impulsa la construcció del Quarter de la Guàrdia Civil i va cedir els terrenys per a edificar les Escoles, i alhora ajuda  econòmicament per a dur endavant les obres d’ambdós edificis. Però especialment se’l recorda perquè ajudà en nombroses ocasions als homes aturats a que portaren jornals a casa, donant-los feines no necessàries.   


******************************************************************************

I a més a més d'escriure sobre viatges en este bloc, RACÓ VIATGER de MARILÓ, tambè he participat en:

Sobre VIATGES a la secció d'estiu MIRA SI HE CORREGUT TERRES.
http://www.vilaweb.cat/noticia/4131838/20130704/mira-he-corregut-terres.html

Sobre HISTÒRIA i TRADICIÓ  LOCAL d’Aielo de Malferit, als llibres de festes d'Aielo de Malferit o en  revistes d’història comarcals i tambè al bloc: HISTÒRIA D'AIELO de MALFERIT
 http://historiadeaielo.blogspot.com.es/

I en l'apartat sobre la divulgació dels contes de tradició oral, des de CAIXAONTINYENT,(campanya publicitària (TOTS TENIM UN MOTIU) faig promoció:1 comentari: