Si el que vols, lector, és gaudir viatjant comòdament...has de continuar llegint.
Si el que vols és conéixer un poc més la gent d'este meravellós món que ens envolta...este és un bon moment.
Si el que t'agrada i desitges és sentir-te identificat amb experiències viscudes arreu del món...avant continua.


El somni de viatjar és fàcil d'aconseguir.

dilluns, 3 de setembre del 2012

RESSENYES LITERÀRIES i de cine...PRESENTACIÓ i resum del publicat


1r ANY 
RESSENYES LITERÀRIES i de cine...
10 títols...10 ressenyes...



Presentació: 
la intencionalitat abans de començar...

Dia 2 d'abril, dia del llibre infantil i juvenil
Dia 23 d'abril, dia internacional del llibre

Abril és un mes perfecte perfecte per començar la nova secció d'este bloc viatger dedicada a les lectures. Seràn lectures de pàgines escrites que ens conviden a conéixer els llocs que volem visitar o ens faran recordar aquells que ja hem vist. Mostraré llibres, no necessariament catalogats com llibres de viatges, que de manera directa o indirecta ens ensenyen paisatges,  maneres de viure...maneres de ser ...que expliquen metalitats i vida politico-social.

Apareixeran assajos o biografies, alguns relataran experiències d'exploradors, de viatgers del passat o del present, també hi haurà cabuda per a novel.les que són reflex de la societat o de la història, o llibres gràfics que de la mateixa manera ho mostren. 
Presentaré algun llibre dedicat als més menuts, perquè és bo inculcar-los l'esperit viatger que ajuda a respetar les diverses mentalitats que convivim al món. 
I també parlaré de pel.licules, perquè no hem d'oblidar  que es basen en guions escrits, siga llibres ja editats o fets en exclussiva.
En tot cas el que vull mostrar és un recull d'imatges gràfiques o escrites que m'han acompanyat en un moment determinat. Del que no he vist o llegit no en palarè.

Perquè sóc de les persones que pensen que si  mirem o llegim les experiències d’altres viatgers o textos descriptius abans de visitar un lloc, ens podem fer idea d’on anem, què veurem, com és la gent que per uns dies va a envoltar-nos i quins són els seus costums. Per a mi tota informació és vàlida. Conèixer la perspectiva d’algú que sap el que en un principi per mi és desconegut és important, perquè cada persona aporta una visió diferent  i és interessant coneixer-la i si cal, contrastar-la.

******
Index de ressenyes fetes al llarg dels mesos: 
(Tenen pàgina creada però al llarg de mes eixiran una a una per crear etiqueta separada)


nº1- La mirada de l'explorador. LLIBRE. Tres segles d'experiències dels primers viatgers escrites en primera persona.
nº2- Yo Zenobia, reina de Palmira. LLIBRE. Una reina poderosa en el temps de dominació  romana sobre Siria.
nº3- Me llamo Rigoberta Menchú y asi me nació la concienciaLLIBRE: Seguint el relat de l'autobiografia de la premi nobel de la pau s'endinsem en la realitat maia actual guatemalteca.
nº4- Un buen partido. LLIBRE. Per endinsar-se en la societat hindú on la diferència de classes condiciona la vida.
nº5- PersépolisCÒMIC. És una visió gràfica en forma de còmic d'adults on l'autora mostra el seu país Iran.
nº6- Cautiva en ArabiaLLIBRE. És un gran llibre de viatges, escrit per una gran experta viatgera i protagontzat per una insensata aventurera.
nº7- La tortilla corredora. CONTE. Història infantil procedent de la tradició oral xilena.
nº8- Una maestra en Katmandú- Katmandú, un espejo en el cielo. LLIBRE-PEL.LICULA. Una mestra catalana, Vicki Subirana, conta en primera persona les seues vivències encetant projectes pedagògics en el Nepal.
nº9- Y ahora adónde vamos?-PEL.LICULA. Un grup de dones musulmanes i cristianes que conviuen en un poble libanés, inventen estratègies per evitar més morts sense sentit entre els homes que els envolten. 
nº10-Aielo de Malferit. Geografia, història, patrimoni. LLIBRE. Una aproximació a la història d'Aielo de Malferit escrit amb rigor i de fàcil lectura.


I les portades...



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada