Si el que vols, lector, és gaudir viatjant comòdament...has de continuar llegint.
Si el que vols és conéixer un poc més la gent d'este meravellós món que ens envolta...este és un bon moment.
Si el que t'agrada i desitges és sentir-te identificat amb experiències viscudes arreu del món...avant continua.


El somni de viatjar és fàcil d'aconseguir.

diumenge, 8 de setembre del 2013

Seguim fent un passeig fotògrafic per Astúries: NAVA,VILLAVICIOSA i COLOMBRES


Pobles que mostren la riquesa actual i la del passat

NAVA 
té un museu de la sidra que mostra la seua importància en l’economia actual









Nava és un menudet i acollidor poble situat molt a prop d’Oviedo. Té només uns 5000 habitants, però és dels més grans de la zona. És un poble molt bonic, ben conservat, premi al poble exemplar. 
És el lloc on està el museu de la sidra inaugurat pel príncep Felip l’any 1996.
Conserva cases d’indians...i monuments dignes de ressaltar com l’església situada a la plaça principal.
VILLAVICIOSA 
considerada la ciutat bressol de l’afamada beguda asturiana







La ria de Villaviciosa és reserva natural.
Villaviciosa que significa vil•la fèrtil, és el bressol de la sidra i visitem una fàbrica per conèixer el procés d’elaboració. La bona sidra és la natural, la que es serveix en xicoteta dosi i es beu al moment, la comercial és totalment diferent. De la fabrica no tinc fotos, però si unes poques del passeig pel poble.En esta població Carles V va desembarcar i va estar uns dies hi vivint. Això es el que ens conten quan passem per davant d’una casa.
Curiosament me n’adone que en tota la zona sidrera que ens envolta no s’hi veuen camps de pomers i és que segons ens conten molta sidra es fa amb pomes que arriben des d’altres punts d’Espanya. 



COLOMBRES 
té un museu de l’emigració, recordant als qui feren fortuna en Amèrica






L’edifici del museu de l’emigració és una mostra representativa dels molts existents al cantàbric. Data de 1906 i porta el nom de Quinta Guadalupe, per Guadalupe Castro dona d’Iñigo Noriega Laso. Iñigo als 14 anys va emigrar a Mèxic va fer una gran fortuna i arribà a ser una figura molt important en el món polític fins i tot feia préstecs al govern quan el govern va caure, ell també, al capdavall va morir en la misèria.

Per les dependències del museu, no solament es veu com era per dins la casa d’un indià també s’hi poden llegir documents i observar fotos de les vides de molts d’ells.

A Colombres no només està la casa museu indiana hi ha moltes altres cases que conserven l’arquitectura importada pels indians en un desig d’aportar una millor qualitat de vida en la terra natal. El poble és Conjunt històric d’interes cultural del Principat d’Astúries.

QUADERN DE VIATGE, Astúries primavera 2006

1 comentari:

  1. M'ha agradat aquesta entrada. Just aquest estiu he estat de vacances a una casa rural de Nava. Una zona molt bonica i tranquila.

    ResponElimina