Si el que vols, lector, és gaudir viatjant comòdament...has de continuar llegint.
Si el que vols és conéixer un poc més la gent d'este meravellós món que ens envolta...este és un bon moment.
Si el que t'agrada i desitges és sentir-te identificat amb experiències viscudes arreu del món...avant continua.


El somni de viatjar és fàcil d'aconseguir.

dimarts, 13 de setembre del 2016

REPÚBLICA TXECA: Els beneficis de l’aigua de KARLOVY VARY

Una vegada a Praga, per què no fer escapades pels voltants?

KARLOVY VARY és una ciutat balneari situada a la zona de la Bohèmia, la regió occidental Txeca. Rep el nom en honor al rei Carles IV. Va ser fundada al segle XIV i és famosa per les seues fonts termals, tretze grans i més de cent xicotetes. El riu Teplà que banya la ciutat té les aigües calentes. Però les fonts d’aigua inicialment només foren utilitzades per banyar-se i va ser a partir del segle XVI que passaren a fer-les servir com a teràpia curativa. Va ser l’any 1522 que es publicà el primer escrit parlant sobre les propietats curatives de les fonts.

Anys desprès, unes inundacions i posteriorment un incendi, destruí quasi totalment la ciutat. La guerra dels trenta anys també deixa seqüeles i va ser a partir d’eixe moment i amb la visita de personalitats  com el tsar de Rússia, Pere I, els anys 1711 i 1712 va anar desenvolupant-se. Precisament va ser l’any 1711 quan es construí el primer balneari.

Al segle XIX arribà a ser una afamada destinació turística perquè hi arribaven molts personatges il•lustres que buscaven tractaments termals.

Hi ha tractaments sulfurosos i teràpies d’inhalació de gas, també es poden tastar les fonts,  hi ha 12 calents que contenen 40 substancies químiques que s’empren per tractar problemes digestius o metabòlics, estrenyiment o diarrea. 

La ciutat també se la coneix pel festival de cine que anualment realitza. L’arquitectura dels edificis  és interessant i bonica amb aires elegants i victorians que trobem entre passejos vorejats de columnes i en parcs i sempre el riu present que s’escolta allà on es va.

Aigua per tot arreu. hi està la riquesa del lloc, hi està el seu encant.

Tot contribueix a que siga la segona ciutat més turística de la república txeca desprès de Praga. I el lloc idoni per relaxar-se.

Jo només he fet un passeig, i em sap a poc. La ciutat és agradable, s'hi respira un ambient sa, tal volta és el subcoscient el que pensa que així és perquè la gent acudeix a Karlovy Vary a curar-se o llevar-se l'estress. Siga el que siga, a mi,  em queda pendent tastar eixes aigües... tal volta ho faça algun dia...
.













QUADERN DE VIATGES: REPÚBLICA TXECA. Praga i voltants, any 1996


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada