Si el que vols, lector, és gaudir viatjant comòdament...has de continuar llegint.
Si el que vols és conéixer un poc més la gent d'este meravellós món que ens envolta...este és un bon moment.
Si el que t'agrada i desitges és sentir-te identificat amb experiències viscudes arreu del món...avant continua.


El somni de viatjar és fàcil d'aconseguir.

dimarts, 27 de maig del 2014

ASTÚRIES: Un poc d’AVILES en fotos

Estem a la ciutat d’Oviedo i de sobte pensem,  per què no agafem un tren i anem a Aviles? Pensat i fet. 




Des d’Oviedo, amb tren, són 27 km de distància, molt a prop, massa per a desaprofitar l’ocasió. Ho fem i no ens penedim de la decisió.

El passeig que voreja la ria igual que el parc del moll que enfronta es creà furtant-li terreny a la ria. Avilés és el segon port més important de la regió.

El conjunt artístic de la ciutat està molt ben conservat, és un plaer donar una passejada pels carrers del casc antic, carrers com San francisco, La Ferreria, rivero, galiana son testimoni de la història albergant magnífics edificis: palau de Valdecarzana del segle XV ( casa de Baragana) el de Camposagrado, el de Ferrera, la casa de Rodrigo Garcia-Pumarino (palau del Llano Ponte dels segles XVII i XVIII...

L’ajuntament també és del segle XVIII, la plaça Major. El conjunt del casc antic d’Avilés ca ser declarat conjunt històric-artistic l’any 1955.

També els monuments religiosos tenen la seua importància representats amb esglésies com la de san Nicolas, de santa Maria Magadalena de Corros, església vella de Sabugo o l’església de Santo Tomas De Cantorbery

Per tota l’Astúries marinera es veuen cases de colors molt vius. Es conserva la tradició que ve d’antic quan els mariners pintaven les seues barques de pesca de colors vistosos per fer-se visibles en la mar i de la pintura que es sobrava es pintaven les seues cases.



















QUADERN DE VIATGE: primavera   2006, ASTURIES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada