Si el que vols, lector, és gaudir viatjant comòdament...has de continuar llegint.
Si el que vols és conéixer un poc més la gent d'este meravellós món que ens envolta...este és un bon moment.
Si el que t'agrada i desitges és sentir-te identificat amb experiències viscudes arreu del món...avant continua.


El somni de viatjar és fàcil d'aconseguir.

dilluns, 16 de novembre del 2015

TAILÀNDIA nord: TRINGLE D’OR

El triangle d’or és  punt de conflicte per la guerra de l’opi.

Triangle d'or

Iniciem la visita del triangle d’or en la població de MAE SAE, que és la frontera de país amb Birmània, sols cal creuar un pont i ja estem en altre país. És un punt de conflicte per la guerra de l’opi. Al menys abans ho era. En Tailàndia parlar de drogues és un tema seriós però la realitat és que a les muntanyes els camps d’opi proliferen.

Punt concret de la frontera amb Birmània.

Per ser lloc de frontera es venen productes de Birmània, hi ha un gran comerç en la ciutat. Hi ha molta activitat no només de venedors, també hi ha molta gent comprant i carrets de menjar ambulant també se’n veuen molts. No hi ha occidentals. Encara que esta zona del triangle d’or és visita ineludible si es visita el nord de Tailàndia.



Nucli de població i de comerç creat a la frontera, al triangle d'or.

El nostre guia local ens conta coses, ens fa entendre el que estem veient, el que estem vivint. Ens fa adonar-nos de la quantitat de gent birmana que trobem, ens diu que es nota la gent birmana perquè tenen la pell més fosca. I quants xiquets! Intenten traure alguna moneda venent o demanat...qui sap? De tot cap, este és un bon lloc per la quantitat de gent que entra i ix per la frontera.


Hi ha molts punts de venta.

El triangle d’or és un punt des d’on es veuen tres països: Tailàndia, Birmània i Laos. I el nom ve per la riquesa que genera la droga en la zona.

És un punt molt turístic. Vegem xiquets preparats per a traure monedes als turistes, porten roba tradicional de les seues tribus i canten en diferents idiomes, cert que resulten graciosos.

´És un lloc turístic i s'explota.


També hi ha una pagoda del segle XIII-XIV, és interessant però el que realment venim a visitar és este punt confluència de països i de conflictes.


Pagoda del segle XIII i XIV

Parem l’atenció en un lloc determinat perquè tenim davant els tres països, este és el triangle d’or, per on en uns minuts anem a navegar per apropar-nos als tres països fronterers.


Dos fotos juntes per mostrar el riu Mekong.

Ens embarquem pel riu Mekong, el trajecte dura quasi una hora.

Embarquem per donar un passeig pel riu.

És un  passeig tranquil i relaxat mentre escoltem les històries que ens conta el guia local. Passem per Laos...on vegem una gasolinera...

Anem canviant de país en un tres i no res... Ara Laos...


I una gran estàtua de Buda ens diu que estem a les costes de Birmània...

...ara estem a Birmània...

Se’ns fa curt el trajecte, ja estem de nou a Tailàndia. Ara en dirigim a CHIANG SAEN.

...i de nou estem a Tailàndia...

En Chiang Saen visitem les ruïnes de l’antic regne.

Ruínes a Chiang Saen.

La nit és personalment especial, és el meu aniversari. Donem una volta per la població on hi ha llocs de menjar  i carrets de venda ambulant que estan situats a la vora del riu. Els donem una ullada però ens allunyem aviat, massa mosquits. Fa xafogor, és el clima habitual. Escollim un lloc bar-tasca per celebrar que faig anys.

M’agrada la coincidència de complir anys quasi sempre quan estic de vacances, cada any el celebre en un lloc diferent.  El lloc on entrem és acollidor, no és el típic tailandès perquè el que escoltem és la música de Dire Straits. Estrany, no? però així és. En esta zona de la muntanya hi ha molts viatgers que després de vagar per terres al final han trobat el seu lloc ideal per assentar-se i este local on acabem la nit, està regentat per un d'ells.

QUADERN DE VIATGE, TAILÀNDIA estiu 2001 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada