Si el que vols, lector, és gaudir viatjant comòdament...has de continuar llegint.
Si el que vols és conéixer un poc més la gent d'este meravellós món que ens envolta...este és un bon moment.
Si el que t'agrada i desitges és sentir-te identificat amb experiències viscudes arreu del món...avant continua.


El somni de viatjar és fàcil d'aconseguir.

dissabte, 12 de març del 2016

SINTRA a PORTUGAL: el poble i el Palau Nacional

Ha valgut la pena l'escapada a Sintra, he vist un poc del poble i el palau nacional, el palau da pena, el castelo, i una quinta treta d’un conte de fades...

Palau Nacional de Sintra.

La visita a Sintra és recomanable, pel seu Palau da Pena, pel seu Castelo das Mouros, per la seua Quinta Regaleida, també pel seu palau nacional i per trepitjar el poble.

El que hi ha per a visitar...

El palau nacional és dels segle XIV i està al cor històric de la ciutat. Hi visqueren els reis de Portugal durant 8 segles per la bonança del clima i pels boscos propicis per a la cacera.

Crida l’atenció la façana. La mirem i la remirem. Ho fem per un costat i per altre, ens asseguem enfront i a les escalinates. Destaquen les xemeneies, per diferents i per enormes.

La façana del Palau.
I és que en veure-les no ens eix més que l'exclamació: quines xemeneies! Són immenses i còniques, tan cridaneres que allà on vas per Sintra es veuen sobreeixint entre les teulades. Tal volta exagere, perè el que si és cert és que fins i tot també es distingeixen des del palau da pena i des del castelo, que estan situats a les parts altes dels voltants. I quan entrem dins del Palau per visitar-lo, una vegada arribats a la cuina, em quede bocabada quan em col•loque davall d’una d’elles.

Les xemeneies.

Decoració ceràmica a l'escala.

Els salons denoten la vida dels reis, amb els luxes corresponents.

Hi ha barreja d’estils, és la tònica general en tot els que estem veient a Sintra, però esta barreja alhora ho fa irrepetible, únic. Hi ha sales decorativament variades, en colors i  en símbols... cadascuna per a un membre de la família, cadascuna per a una finalitat. Hi ha decoració, mobiliari, retrats familiars blasons...La sala dels escuts és impressionant. I m’agrada molt la quantitat de ceràmica dels segles XV i XVI hispano morisca que hi ha. Tot fa d’este palau un conjunt especial.

Interior del Palau.

Fem una passejada pel poble que està de gom a gom. Quanta gent¡ No en cap més. I de tendes i llocs de menjar i beure tampoc en falten, hi ha molts per assortir l'allau de visitants que tenen.

Sintra, el poble.

Em recorda Castell de Guadalest a Alacant i també un poc al Saint Michel a França, i l’associació mental la faig per les nombroses botigues, per les costeres i també per la gentada.

Passeig pel poble.

Hi ha botigues que atrapen, hi ha una situada a un primer pis molt cridanera. M'agrada. I no sóc de els que cauen facilment en la roda de la compra.

Passeig pel poble.


Han vestit una maniquí i l’han posat molt elegant al balcó, com mirant la gent que passa.

Passeig pel poble.

Cert que convida a entrar i com és una tenda tan bonica i ven complements tan diferents, una vegada dins, també puc dir que convida a no eixir mai i estar tot el temps mirant el que tan ben col•locat hi ha. Són arracades, polseres, collars, mocadors, bossos de mà... tot de qualitat. I la propietària és molt amable i convincent. Com just hui celebre l’aniversari em faig jo mateixa un regal, unes arracades i collar fet tot  amb cerámica portuguesa... per a lluir en ocasions especials.

Passeig pel poble.


QUADERN DE VIATGE, LISBOA i voltants, estiu 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada