Si el que vols, lector, és gaudir viatjant comòdament...has de continuar llegint.
Si el que vols és conéixer un poc més la gent d'este meravellós món que ens envolta...este és un bon moment.
Si el que t'agrada i desitges és sentir-te identificat amb experiències viscudes arreu del món...avant continua.


El somni de viatjar és fàcil d'aconseguir.

dissabte, 19 de març del 2016

EGIPTE: Pinzellades fotogràfiques des d’ASSUAN a les piràmides de GUIZA

Com deia Terenci Moix, les piràmides són com tothom suposa però més grans del que se sol imaginar.


És el meu segon viatge a la terra dels faraons, encara no me n’he anat i ja sé que vull tornar-hi. En estos moments estem a Assuan


Però toca acomiadar-nos-en d’esta ciutat que ens ha servit de pont per conèixer la població núbiaI endinsar-nos en el llac Nasser.


Volem anar a El Caire per agafar l’avió, però el trajecte el fem en dues etapes. De l'anterior viatge a El Caire recorde l'amarga de la ciutat del Morts: una esgarrifant imatge.

El primer tram, ASSUAN- LUXOR, el fem per carretera. És altra manera de conèixer el país, altra perspèctiva totalment diferent i més autèntica que la més idíl•lica navegant pel Nil. Anem escoltats per la policia, les mesures de seguretat imperen. Als egipcis els preocupa el tema del fanatisme que no fa bé a ningú, no volen que els forasters deixem d’acudir al seu país a admirar tot l’esplendor del passat i no volen deixar d’oferir la hospitalitat natural que solen donar sempre. 

El que ens trobem de camí és un terreny àrid, ressec. Vora la carretera hi ha cases disperses, també passem per menudes poblacions. No perd detall, mire pel vidre del vehicle i els que seuen a les porta de les cases em miren.

Fem el trajecte sota protecció policial.

Després el trajecte de LUXOR a EL CAIRE el fem amb avió.

I arribem a Sakkara. En este racó viatger ja ho tinc tot dit sobre esta i les altres piràmides que després d’esta primera parada, anem a veure. No cal repetir, simplement voldria matisar que la màgia de les piràmides es manté intacta, no es perd en el temps, ni mirant-la una ni mil vegades.

Sakkara
antiga MenphisGuiza

QUADERN DE VIATGE, EGIPTE, estiu any 2000

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada