Si el que vols, lector, és gaudir viatjant comòdament...has de continuar llegint.
Si el que vols és conéixer un poc més la gent d'este meravellós món que ens envolta...este és un bon moment.
Si el que t'agrada i desitges és sentir-te identificat amb experiències viscudes arreu del món...avant continua.


El somni de viatjar és fàcil d'aconseguir.

dissabte, 2 de juny del 2018

CROÀCIA: Acabem el passeig per ZAGREB-IV PART


I acabem la visita de la capital de Croàcia amb una mirada a la modernitat.



El passeig ens ha dut a la plaça Ban Jelacic, que porta el nom d’un potentat croata del segle XIX, el seu monument eqüestre es va amagar durant el comunisme i tornà  a ser exposat l'any 1990, quan Croàcia es va independitzar de Iugoslàvia. És una plaça important escenari de concerts i manifestacions festives.






Des de la plaça “del cavall” anem al carrer Ilica, el més comercial i al que li estan arribant amb força els aires occidentals. Per compensar l'estampa, els tramvies circulen amunt i avall donat el toc antic i especial que sempre donen per allà on van. En el numero 1 de la plaça hi ha un gran edifici amb un mirador: Zagreb 360, és una atracció turística molt visitada. El mirador està al pis 16,  les vistes deuen ser fabuloses.




De sobte una imatge ens  sorprèn, mentre caminem tranquil·lament, són uns soldats a peu i a cavall amb la vestimenta tradicional. I és que com l’aire occidental està prenent força,  a canvi ofereixen tocs tradicionals com és esta desfilada. Ho fan des de fa uns 20 anys, els agrada exhibir les vestimentes pròpies i als turistes també els agrada este aspecte del passat.



Des del carrer Ilica vegem el punt on baixa el funicular.


I també ens endinsem pels carrers perpendiculars. Quant que hi ha a Zagreb!


M’ha faltat molt per veure, passejar per la zona verda de la U on hi ha monuments, m’ha faltat trepitjar  més per alguns carrers que he trobat acollidors, m’ha faltat entrar a museus.... Tal volta torne a Zagreb, no ho descarte, és de les ciutat que enamoren sense saber per què.

La penúltima mirada de Zagreb és la del centre comercial Arena Center que tenim al costat de l’hotel. Hi s’arriba travessant el riu Sava. És un toc de capital moderna. Va ser inaugurat l’any 2010,  és enorme, Hi treballen més de 2500 persones. És actual, estan totes les botigues de moda d’occident. És un lloc d’oci: hi ha cines i establiments de menjar. Per construir-lo es van fer fortes inversions estrangeres.


També se me queda a la retina la imatge del pavelló esportiu Arena, un imponent edifici amb un impressionant disseny modern que està al costat del centre comercial. Va ser construït per al mundial de handbol masculí de l’any 2009. 




I l’última imatge de Zagreb i de Croàcia és la de l’aeroport, recent inaugurat, en  març del 2017, fa només uns mesos, amb unes instal·lacions molts modernes.



Adéu Zagreb, adéu Croàcia. Fins a altra.

QUADERN DE VIATGE, estiu 2017,  CROÀCIA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada