Si el que vols, lector, és gaudir viatjant comòdament...has de continuar llegint.
Si el que vols és conéixer un poc més la gent d'este meravellós món que ens envolta...este és un bon moment.
Si el que t'agrada i desitges és sentir-te identificat amb experiències viscudes arreu del món...avant continua.


El somni de viatjar és fàcil d'aconseguir.

dilluns, 3 de febrer del 2020

ROMANIA: POIANA BRASOV


Ens envolten boscos i més boscos, de fet, ens podríem trobar ossos.

Romania té la reserva més grans d’ossos i el lloc on més hi ha a les muntanyes. Diuen que en hivern els animals baixen de les muntanyes a la ciutat per buscar menjar. Mare meua! Quina por!



Després d’haver visitat Brasov fent un breu  passeig, anem a dormir a Poiana Brasov, a 12 quilòmetres, on tenim la muntanya a un tir de pedra. Poiana Brasov està a 1000 metres d’altitud. Espere que els ossos no apareguen a donar-nos la benvinguda. 

Per arribar-hi hem anat per una estreta carretera sempre ascendent, una carretera de revoltes  però amb  un paisatge preciós.

Després de mitja hora arribem a Poiana Brasov. Els romanesos de classe alta se l’estimen molt. Va ser fundada l’any 1895 i originàriament era un districte de la ciutat de Brasov. Tanmateix l’any 1905 fou declarada estació d’esports hivernals. A Poiana Brasov les temperatures són de 14 en estiu i -5 en hivern encara que poden arribar a -15º afavorint la pràctica dels esports de neu, que s’hi manté al voltant de 120 dies a l’any.



 Dies enrere havíem estat a Sinaia que també és un centre d’esports hivernals important on els romanesos que s’ho poden permetre van de vacances.

Poiana Brasov és com Sinaia un important centre turístic, en este on m'hi trobe ara, s’han celebrat distintes proves esportives de caràcter internacional. Hi ha 12 pistes d’esquí amb diferents graus de dificultat, un funicular, piscines cobertes, saunes,  hotels, alguns de luxe...i  diversos restaurants en algun del qual serveixen car d’os.

En estiu també és un paratge atractiu perquè és un bon lloc base per a fer rutes de caminar per les muntanyes del sud dels Càrpats. I a més a més les temperatures són molt agradables.

En esta estació d’esquí han descansat personalitats i cerebritis com Jude Law o Nicole Kidman després de fer la pel·lícula Cold Mountain que esta rodada a Romania. Imagine que també s’hi quedaran a Poiana tots els cantant famosos de l’esdeveniment  musical que fan a Brasov en agost i que nosaltres hem vist els prepraratius, i és que el que en stos hotels, es pot gaudir de privacitat extrema.



Molts hotels estan separats uns d’altres envoltants d’arbres. Jo mateixa dorm a les golfes d’un hotel i encara que a l’habitació tinc dos finestres i un balcó la vista a només uns mestres són els arbres dels Càrpats. És un goig, veritablement, està habitació és la ideal per als famosos que no volen paparazis escodrinyant-los, perquè dificilment s’hi  podrien camuflar entre els arbres.



 De bon mati done una volta pels voltants. Des d’esta part veig com tot està construït seguint la falda de la muntanya i és que l’hotel és un dels que està situat a la part més alta i alhora la més allunyada del que serà el centre.

Vull respirar l’aire pur de la muntanya. El paisatge que ho envolta  és fabulós. Val la pena la matinada i la passejada, només s’hi veuen arbres i  construccions-hotels o cases de fusta.

Ara hi ha tranquil·litat però imagine que en hivern hi haurà punts d’animació per a qui la busca. El que té de bo estos llocs és que hi ha per a tots els gustos.









QUADERN DE VIATGE, ROMANIA, estiu 2018

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada