Si el que vols, lector, és gaudir viatjant comòdament...has de continuar llegint.
Si el que vols és conéixer un poc més la gent d'este meravellós món que ens envolta...este és un bon moment.
Si el que t'agrada i desitges és sentir-te identificat amb experiències viscudes arreu del món...avant continua.


El somni de viatjar és fàcil d'aconseguir.

dimarts, 2 de juliol del 2013

SANTANDER: La PENÍNSULA DE LA MAGDALENA en fotos


El palau de la Magdalena, abans residencia de reis, és actualment seu de la Universitat ...Quin goig seria hi viure!... Quin plaer hi estudiar! 

Estem en Santander, una ciutat preciosa, una ciutat elegant, una ciutat amb racons sorprenents. Entre el casc històric i la platja del Sardiner està la península on està el parc de la Magdalena i el palau real d’Alfonso XIII i la seua familia. És un edifici, símbol de la ciutat, inaugurat l’any 1913. Va ser un regal destinat a l'estiueig de la família real i cort espanyola i així va ser des de l’any de la inauguració fins 1930.

I quin edifici! Vaja amb el regal que li van fer a la família real!, i pagat per subscripció popular!.



L’any 1932, el govern republicà va decretar que el palau fora utilitzat com universitat internacional d’estiu, i així la universitat Menendez Pelayo és, periòdicament, lloc de trobada que reuneix estudiants i destacades personalitats que impareteixen diverses matèries.

En acabar la guerra, la família real va cedir el palau per a que els cursos continuaren fent-s'hi.



L’any 1977 don Juan de Borbó va vendre la península i totes les instal•lacions a l l’ajuntament de Santander per la simbòlica quantitat de 150 milions de pessetes. Actualment les dependències són la seu del Palau de congressos i reunions de la ciutat de Santander.



Volem entrar al palau però és impossible, s’ha de concertar la visita amb antelació. Ens conformen gaudint mirant la façana i fent una passejada pels voltants. Sortosament el dia està clar i les vistes són espectaculars.

El palau de la Magdalena és d’estil angles i està en un paratge preciós, envoltat de frondosa vegetació i de les aigües del Cantàbric. Lloc ideal per a fotos de boda...hi pugen sovint parelles per fer-se el reportatge nupcial.



Visitem les cavallerisses que foren inaugurades l’any 1915 situades front a la platja dels Biquinis, es remodelaren l’any 1933 i actualment són les dependècies que allotgen els estudiants.


Baixem a la platja. Quin passeig més tranquil. En estiu no s’hi gaudirà de tanta tranquil•litat perquè els estudiants, a més a més d’assistir als cursos, també fan molta vida social. És un punt d’encontre de joves. I qui va, vol repetir altra vegada. Cert que em venen ganes d’inscriure’m en un curs i tornar en estiu! I ara em pregunte, hi haurà límit d’edat?




QUADERN DE VIATGE, SANTANDER , primavera 2009




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada