Si el que vols, lector, és gaudir viatjant comòdament...has de continuar llegint.
Si el que vols és conéixer un poc més la gent d'este meravellós món que ens envolta...este és un bon moment.
Si el que t'agrada i desitges és sentir-te identificat amb experiències viscudes arreu del món...avant continua.


El somni de viatjar és fàcil d'aconseguir.

dissabte, 30 de novembre del 2019

DESCOBRIM CROÀCIA I ESLOVÈNIA

Croàcia on la llum del sol enlluerna...i la seua gent intenta agradar al foraster i així anar reeixint de la guerra patida fa relativament poc de temps.

No oblides entrar als enllaços on hi ha explicació més detallada del viatge.


Croàcia és sinònim de sol i platja, però també guarda patrimoni històric i artístic que cal descobrir. Croàcia està ressorgint de les conseqüències d’una cruel guerra i necessita el turisme que va enriquint econòmicament el país. Però encara no tenen pràctica rebent gentada, no estan acostumats i de vegades no saben com actuar quan els arriba l’allau de persones als restaurants, als hotels…a poc a poc el país anirà aprenent i acostumant-se, si el que volen és continuar rebent turistes. No tenen més remei.

El país m’agradà, però no la massificació que trobàrem en estiu. Si torne algun dia, serà en altra època de l’any, l’agost croata ja l’he experimentat i de calor i gent vaig anar sobrada.

Vaig fer una ruta molt completa que va començar a Dubrovnik, una ciutat encisadora, que vaig gaudir de debò, bé pujant a les parts altes o passejantpels carrers i pel port... tan se valia. Dubrovnik és bonica mirant-la des d’on siga. 


Un dia férem una escapada a les illes Ilifati. Generalment les platges són de pedra però aquell dia anàrem a una on hi havia un espai menudet d’arena ... però res en comparació a les nostres platges. El trajcte en vaixell va ser agradable per l'aire i el sol...el paisatge...



De Dubrovnik anàrem a Split, una ciutat blanca que m’agradà. Bocabada perquè està construida dins d'un palau.



De Split anàrem a Trogir, una autèntica joia anomenada la Venècia de l’Adriàtic,  declarada Patrimoni de la Humanitat. Una ciutat amb saborb medieval realment acollidora.



De Trogir, seguint ruta,  pararem a Sibenik per veure la catedral que és Patrimoni de la Humanitat. No donà temps a molt més...



I és que anàvem a dormir a Zadar. Tot un encert perquè eixirem per la nit a donar una passejada i gaudirem d’un inusual espectacle de llum  i altre molt curiós de so, escoltant l’orgue del mar. Un espectacle inusual.



El següent punt de visita va ser Plitvice, una meravella natural a la que també li faltava més control de la massificació turística. Però llevat de la gent, és un paratge nacional Patrimoni de la humanitat de gran bellesa amb unes aigües d’un color turquesa especial.



Després ja calia anar a Zagreb, però abans férem una escapada a un país veí, Eslovènia, que està molt a prop. Visitàrem  la capital Libjuana i el llac Bled, plovent i tot és un paratge preciós i gaudírem d’un agradable passeig al voltant de l’illa del llac.  Eslovènia és dels llocs on vull tornar, se me va fer curta l’estada i emvaig quedar amb ganes de més.




De nou a Croàcia, també anàrem a conèixer la població de Varazdin que estava de festa i molt animada, i on destaca el seu castell.



I acabàrem el viatge a la capital del país, Zagreb, des d’on teníem el vol de tornada. 

Zagreb em va encisar, vaig trobar la ciutat acollidora i amb una atractiu que no sabria explicar la raó. Tal volta era pels carrers al voltant de la catedral...tal volta pel mercat de les ombrel.les roges...per l'esglèsia de san Marcos...o per la part de modernitat que hi ha i que constrasta amb el conjunt total.

Zagreb altar de les ciutats, que en deixar-la vaig dir. A Zagreb vull tornar.



REFLEXIONS POSTERIORS, CROÀCIA, estiu 2017

CROÀCIA
Parc Natural de  PLITIVICE....PATRIMONI DE LA HUMANITAT
      FOTOS i MÚSICA de PLITVICE....PATRIMONI DE LA HUMANITAT
DUBROVNIK-I PART...............PATRIMONI DE LA HUMANIDAD

DUBROVNIK-II PART..............PATRIMONI DE LA HUMANIDAD
DUBROVNIK-III PART.............PATRIMONI DE LA HUMANIDAD
ILLES ELAFITI
SPLIT..........................................PATRIMONIO DE LA HUMANIDAD
TROGIR
SIBENIK.....................................PATRIMONI DE LA HUMANITAT
CROACIA OBLIDANT LA GUERRA
ZADAR
ZAGREB I PART
ZAGREB II PART
ZAGREB III PART
ZAGREB IV PART
VARAZDIN-I PART
VARAZDIN II PART

ESLOVÈNIA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada